Antena Meniu Search
x

Ebola a scăpat de sub control. CEL MAI LETAL virus a provocat deja sute de morţi

Situaţia este dramatică. Autorităţile au intrat în alertă! Până acum, peste 330 de persoane au murit din cauza bolii.

 Situaţia este dramatică. Autorităţile au intrat în alertă! Până acum, peste 330 de persoane au murit din cauza bolii.

Anunţul a fost făcut de un oficial din cadrul organizaţiei Medici fără Frontiere. Acesta avertizează că epidemia de Ebola din vestul Africii a scăpat de sub control. Chiar dacă la sfârşitul anului trecut părea că epidemia se va stinge în ultimele săptămâni a revenit şi s-a răspândit tot mai mult, inclusiv în capitala Liberiei.

Bart Janssens, de la Medici fără Frontiere, spune că organizaţia lui nu mai face faţă situaţiei şi cere ajutor din partea autorităţilor statelor afectate de virus, dar şi de la organizaţii internaţionale, care pot trimite mai mulţi experţi în domeniu.

„Este clar că epidemia a intrat acum în al doilea val şi din punctul meu de vedere a scăpat complet de sub control”, a declarat Jennsens.

De asemenea, Janssens avertizează că dacă nu vor fi luate măsuri urgente de către autorităţi, epidemia se va extinde şi va cuprinde şi mai multe state. Recent, OMS a recunoscut, prin purtătorul de cuvânt Fadela Chaib, că aceasta este una din cele mai grave epidemii de Ebola din istorie.

Nu există tratament sau vaccin, singura soluţie fiind izolarea bolnavilor şi oferirea unei îngrijiri paliative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Ebola a scăpat de sub control. CEL MAI LETAL virus a provocat deja sute de morţi