Antena Meniu Search
x

Elefant mort de epuizare, după ce a cărat zeci de turiști

Un elefant de 18 ani, denumit Kanakota, s-a prăbușit la pământ după ce a cărat trei grupuri de turiști, într-o singură zi. S-a întâmplat în Sri Lanka, o destinație exotică, preferată pentru peisajele de vis.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.11.2019, 21:46

Un elefant de 18 ani, denumit Kanakota, s-a prăbușit la pământ după ce a cărat trei grupuri de turiști, într-o singură zi. S-a întâmplat în Sri Lanka, o destinație exotică, preferată pentru peisajele de vis și drumețiile cu mastodonți.

Elefantul a murit de epuizare, după ce a cărat mai mulți turiști, cu picioarele încătușate.

Localnicii din orașul Sigiriya i-au adus un ultim omagiu animalului, elefanții fiind o sursă consistentă de distracție pentru turiștii care vizitează Sri Lanka.

Elefant mort

Potrivit unor reprezentanți ai asociațiilor de protecție a animalelor, elefantul a fost supus la eforturi uriașe în ziua respectivă, fiind lovit cu o bară de metal de către cărăuși, pentru a putea fi controlat mai ușor.

Elefanții, supuși la chinuri zilnice, pentru profit

Circa 30 de dolari costă o drumeție de o oră cu elefantul, scrie Daily Mail. Conform sursei citate, Kanakota fusese pus să participe și la o paradă, cu o zi înainte de a-și da ultima suflare, pe 16 octombrie. La aceste manifestații elefanții poartă costume elaborate și sunt puși să care echipamente grele, care le suprasolicită articulațiile.

La întoarcere, elefanții sunt puși să care, din nou, turiști.

Organizația Moving Animals a tras deja un semnal de alarmă referitor la condițiile pe care elefanții trebuie să le îndure, pentru plăcerea turiștilor. Sunt adesea izolați, ținuți în lanțuri și bătuți, pentru a-și face datoria.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Până când turiștii nu vor refuza să călărească elefanți, aceste animale uriașe și gingașe vor continua să sufere și să se prăbușească din cauza epuizării", a declarat un reprezentant al unei asociații pentru protecția animalelor.

Circa 3.000 de elefanți sunt folosiți în scopuri comerciale, în Asia, dintre care 77 la sută sunt tratați în condiții greu de imaginat, estimează organizația "World Animal Protection".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Elefant mort de epuizare, după ce a cărat zeci de turiști