Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Elon Musk a lucrat ilegal în Statele Unite pentru scurt timp, atunci când și-a lansat cariera în afaceri - Washington Post

Washington Post a scris, sâmbătă, că miliardarul Elon Musk, născut în Africa de Sud, a lucrat ilegal în Statele Unite pe parcursul unei scurte perioade din anii 1990, în timp ce îşi construia un startup.

de Redactia Observator

la 27.10.2024 , 10:40

Elon Musk a lucrat ilegal în Statele Unite pentru scurt timp atunci când și-a lansat cariera în afaceri - Washington Post Elon Musk a lucrat ilegal în Statele Unite pentru scurt timp atunci când și-a lansat cariera în afaceri - Washington Post - Profimedia

Publicaţia a raportat că Musk a sosit în Palo Alto, California, în 1995 pentru a urma cursurile Universităţii Stanford, dar nu s-a înscris niciodată la programul de studii universitare de acolo. În schimb, el a dezvoltat compania de software Zip2, care a fost vândută în 1999 pentru aproximativ 300 de milioane de dolari, potrivit publicaţiei Washington Post.

Ce a aflat publicaţia

Doi experţi în legislaţia privind imigraţia citaţi de Post au declarat că Musk ar fi trebuit să fie înscris la un curs complet de studii pentru a menţine o autorizaţie de muncă valabilă ca student.

Articolul continuă după reclamă

Washington Post a mai spus, de asemenea: „Deși depășirea termenului de ședere pentru o viză de student este oarecum obișnuită, iar oficialii au închis uneori ochii la aceasta, rămâne ilegală.”

Pe acelaşi subiect

Musk nu a răspuns la solicitările de comentarii trimise către patru dintre companiile sale - SpaceX, Tesla, compania de social media X şi The Boring Company - şi nici avocatul lui Musk, Alex Spiro. Musk a declarat într-un podcast din 2020 citat de Post: „Am fost legal acolo, dar trebuia să fac muncă de student. Mi s-a permis să fac muncă de sprijin pentru orice”.

Washington Post a citat doi foşti colegi ai lui Musk care îşi amintesc că acesta a primit autorizaţia de muncă în SUA în 1997 sau în jurul acestui an. Musk îl susţine pe candidatul republican la preşedinţie Donald Trump în alegerile americane din 5 noiembrie.

De ani de zile, Trump prezintă migranţii drept invadatori şi infractori, iar în timpul preşedinţiei sale 2017-2021 a luat măsuri stricte pentru a reduce migraţia legală şi ilegală. El promite cel mai mare efort de deportare din istoria Statelor Unite dacă va fi reales.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile parlamentare?
Observator » Ştiri externe » Elon Musk a lucrat ilegal în Statele Unite pentru scurt timp, atunci când și-a lansat cariera în afaceri - Washington Post