Antena Meniu Search
x

Elon Musk amenință cu un proces "termonuclear" după ce tot mai multe companii boicotează X. Pe cine dă vina

O serie de companii precum Disney, Apple și IBM și-au suspendat publicitatea pe X pe fondul unui scandal de antisemitism în ceea ce privește rețeau socială. Ca răspuns, Elon Musk a amenințat cu un proces "termonuclear" împotriva grupului Media Matters, care a publicat un raport în care susținea că reclamele de pe platformă apăreau chiar lângă postări antisemite, conform Politico.

de Adrian Popovici

la 20.11.2023, 15:30

Elon Musk la un summit despre siguranța tehnologiilor AI
Elon Musk amenință cu un proces "termonuclear" după ce tot mai multe companii boicotează X - Profimedia

"În secunda în care tribunalul se deschide luni, X Corp va depune un proces termonuclear împotriva Media Matters și a TUTUROR celor care au colaborat în acest atac fraudulos asupra companiei noastre", a transmis Elon Musk.

Musk a adăugat că Media Matters a "denaturat complet  experiența utilizatorului real de pe X." El a mai spus că "pentru ca discursul să fie cu adevărat liber, trebuie să avem libertatea de a vedea sau auzi lucruri pe care unii oameni le consideră inacceptabile" și a adăugat că "nu vom permite activiştilor conduşi de agendă, sau chiar profiturilor noastre, să ne descurajeze viziunea."

Elon Musk, acuzat de antisemitism

Elon Musk se afla deja în mijlocul unor controverse, fiind acuzat că a tolerat şi chiar încurajarea antisemitismului pe platforma sa de social media. Cel mai recent episod a fost în această săptămână când Musk a susținut o teorie a conspirației care susține faptul că comunitățile evreiești încurajează "ura împotriva albilor".

Pe acelaşi subiect

Casa Albă a condamnat postarea, reamintind că aceasta face trimitere la o teorie a conspirației care l-a motivat pe omul care a ucis 11 persoane la o sinagogă din Pittsburgh în 2018.

Pe lângă declarațiile făcute la adresa Media Matters, Elon Musk a publicat pe contul său de pe X un mesaj prin care dezminte acuzațiile de antisemitism făcute la adresa sa

"Săptămâna trecută, au existat sute de povești false din mass-media care susțin că sunt antisemit. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Îmi doresc numai ce este mai bun pentru umanitate și un viitor prosper și interesant pentru toți", a scris acesta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Printre companiile care și-au suspendat publicitatea de pe X se numără Disney, IBM, Apple, Paramount, NBCUniversal, Comcast, Lionsgate și Warner Bros.

La Bruxelles, departamentul de comunicare al Comisiei Europene a cerut tuturor serviciilor executive ale UE să înceteze difuzarea de anunțuri pe X și asta din cauza dezinformării care circulă pe această platformă, susțin o serie de surse citate de Politico.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Elon Musk amenință cu un proces "termonuclear" după ce tot mai multe companii boicotează X. Pe cine dă vina