Elon Musk ar putea deveni primul trilionar din lume, până în 2027
Elon Musk are planuri măreţe pentru viitor. Miliardarul continuă să surprindă cu ideile sale. Într-o serie de postări pe X a dezvăluit că prima misiune cu echipaj uman către Marte ar putea avea loc în 2028, iar în 2044 Planeta Roșie ar putea fi deja locuită de oameni. Mai mult, cel mai recent raport arată că Elon Musk ar putea deveni primul trilionar din lume până în 2027.
Elon Musk ar putea deveni primul om din istorie cu o avere de peste un trilion de dolari până în anul 2027, conform unui nou raport publicat de Informa Connect Academy.
Studiul, intitulat "2024 Trillion Dollar Club", a analizat ratele de creștere a averii unor miliardari de top, transmite Mediafax.
Raportul indică faptul că averea lui Musk, estimată la 251 de miliarde de dolari conform Bloomberg Billionaires Index, crește cu o rată medie anuală de 110%. Această creștere spectaculoasă se datorează succesului companiilor sale, printre care se numără Tesla, SpaceX și platforma de social media X (fostă Twitter).
Studiul nu se oprește doar la Musk. Acesta sugerează că și alți miliardari ar putea atinge statutul de triliardar în viitorul apropiat. Gautam Adani din India ar putea fi al doilea care atinge acest prag în 2028, dacă își menține rata de creștere anuală de 123%. În același an, Jensen Huang de la Nvidia și Prajogo Pangestu, magnat indonezian, ar putea ajunge și ei la statutul de triliardar.
- Efectele interzicerii X în Brazilia. Platforma pe care au migrat milioane de utilizatori a avut probleme tehnice
- Satelitul căzător al lui Elon Musk i-a panicat pe unii români. "Ieşi, că pică imedat"
- X iese de pe piaţa din Brazilia. Decizia unui judecător l-a înfuriat pe Elon Musk care a închis toate operaţiunile
Mark Zuckerberg, în cărți pentru a atinge trilionul de dolari în 2030
Bernard Arnault, CEO-ul LVMH și a treia cea mai bogată persoană din lume, precum și Mark Zuckerberg de la Meta, ar putea atinge pragul de un trilion de dolari în 2030.
Raportul vine într-un context în care mai multe companii au atins deja evaluări de peste un trilion de dolari, printre care Berkshire Hathaway, Nvidia, Microsoft și Apple.
Un studiu separat, citat de The Guardian, a arătat că cei mai bogați 1% din populația globului sunt responsabili pentru mai multe emisii de carbon decât cei mai săraci 66%, subliniind impactul negativ al inegalității extreme asupra mediului.
Între timp, Elon Musk s-a confruntat cu critici după ce a promovat pe X un interviu controversat care conținea comentarii considerate ofensatoare despre Holocaust. Musk a șters ulterior postarea, iar Casa Albă a condamnat interviul.
În contextul politic actual, Musk și-a anunțat sprijinul pentru Donald Trump în cursa prezidențială din noiembrie, în timp ce vicepreședintele democrat Kamala Harris își continuă și ea campania.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰