Antena Meniu Search
x

Emoţii pentru coreeni! Autorităţile negociează reuniunea familiilor separate de război.

Coreea de Sud şi Coreea de Nord negociază astăzi reluarea reuniunilor familiilor separate de război. Subiectul este unul sensibil ai cărui critici acuză Phenianul că îl foloseşte ca monedă de schimb în disputa sa cu Seulul.

Oficialii din cele două ţări s-au întâlnit în satul de frontieră Panmunjom pentru a fixa data a ceea ce ar fi prima reuniune a familiilor separate, din 2010 şi până în prezent.

Ceea ce ar putea calma spiritele ar fi un acord ăntre cei doi inamici, care încearcă de mai mulţi ani să găsească un numitor comun pentru a coopera şi a atenua tensiunile.

O altă tentativă a fost în luna august, când negocierile între Phenian şi Crucea Roşie sud-coreeană s-au încheiat fără vreun acord.

Sute de persoane, izolate de o parte şi de alta a frontierei timp de şase decenii, ar fi trebuit să se reunească în luna următoare.

Nici acum nu este exclusă o răzgândire de ultim moment deoadece Coreea de Nord este nemulţumită de exerciţiile militare programate între Statele Unite şi Coreea de Sud la sfârşitul lui februarie.

Aproximativ 71.000 de persoane, dintre care jumătate au peste 80 de ani, aşteaptă în Coreea de Sud să îşi revadă rudele.

sursă: Mediafax

foto: scmp.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Emoţii pentru coreeni! Autorităţile negociează reuniunea familiilor separate de război.