Antena Meniu Search
x

Video "Era un infern!" Sute de italieni au fost evacuaţi din Sardinia din cauza incendiilor. Vânătoare de piromani, declanşată în regiune

Autorităţile italiene sunt în stare de alertă din cauza incendiilor de vegetaţie care au cuprins Sardinia. Zeci de focare alimentate de vânt pun în pericol casele şi vieţile oamenilor. Peste 600 de localnici şi turişti au fost deja evacuaţi. Poliţiştii cred că, în unele locuri, focul a fost pus de o mână criminală.  

de Redactia Observator

la 07.08.2023, 20:42

Vezi și

De la primele ore ale dimineţii, zeci de pompieri au reintrat în lupta cu flăcările cu forţe proaspete. În Sardinia, cel puţin 42 de focare au fost identificate în mai puţin de 24 de ore. 

Localnic: Focul a venit din toate părţile şi a trebuit să fugim, să abandonăm furtunurile.

Peste 400 de hectare de vegetaţie au fost distruse

Acolo unde nu s-a putut interveni la nivelul solului au fost trimise avioane şi elicoptere. Chiar şi aşa, peste 400 de hectare de vegetaţie au fost distruse. Lângă Cagliari, una dintre cele mai cunoscute plaje a fost evacuată de teama incendiilor. La fel s-a întâmplat cu un camping şi un restaurant, aflate în apropiere. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Locuiaţi acolo, în camping?

Localnic: Da, din păcate, da. Dar nu mă interesează, sunt în viaţă. 

Localnic: Au venit pompierii şi ne-au spus să plecăm. Atât. Era plin, da. 

Cel puţin patru oameni au fost răniţi de flăcări sau intoxicaţi cu fum

Până acum, zeci de case şi maşini au fost distruse, iar vegetaţia a fost transformată în scrum. Văzută din elicopter, întreaga insulă pare un rug imens. Cel puţin patru oameni au fost răniţi de flăcări sau intoxicaţi cu fum. Printre ei şi unul dintre salvatori. Localnicii care au scăpat cu viaţă spun că au trecut prin clipe de groază. 

Localnic: Era un infern. Ardea tot. 

Reporter: Pare că v-aţi speriat rău. 

Localnic: Sigur că da. Când vezi un perete de flăcări de câţiva kilometri că vine spre tine...

Investigatorii spun că cele mai multe dintre focare au fost provocate de mâna omului. O vânătoare de piromani s-a declanşat în regiune, în timp ce guvernul vine cu pedepse mai dure. Persoanele condamnate vor sta minimum şase ani după gratii, cu doi mai mult decât prevede legea acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Era un infern!" Sute de italieni au fost evacuaţi din Sardinia din cauza incendiilor. Vânătoare de piromani, declanşată în regiune