Antena Meniu Search
x

Video Erupție vulcanică uriașă în Peninsula Kamceatka din estul Rusiei. Coloana de fum s-a ridicat la 20 de kilometri în aer

Unul dintre cei mai mari vulcani din estul Rusiei a erupt în această dimineaţă. Erupţia a produs o coloană de fum, înaltă de 15-20 kilometri, iar o echipă de cercetători a fost surprinsă de fumul dens, în timp ce studia activitatea vulcanului. Traficul aerian a fost afectat şi el. Avioanele comerciale au fost deviate spre alte trasee, iar unele zboruri chiar anulate. Cenușa produsă de erupţie a fost împrăştiată pe o rază de 500 de kilometri. În doar patru ore, stratul a ajuns la aproximativ 10 centimetri în cel mai apropiat sat. Autoritățile locale au închis școlile și le-au impus oamenilor aflaţi în apropierea vulcanului să rămână în case. Vulcanul a avut aproximativ 60 de erupții de amploare în ultimii 10.000 de ani, ultima erupție majoră fiind în 2007.

de Redactia Observator

la 11.04.2023, 13:31

Vezi și

Mai multe sate au fost acoperite cu cenușă și traseele aeriene au fost modificate în urma erupției unui vulcan din Peninsula Kamceatka, în estul Rusiei.

Unul dintre cei mai activi vulcani din Rusia a erupt marți în peninsula Kamceatka din estul îndepărtat, formând un nor uriaș de cenușă. În localitățile din zonă stratul de cenușă are peste 8,5 centimetri. De asemenea, autoritățile au emis o avertizare pentru aviatorii care trebuie să ocolească zona afectată.

Vulcanul Shiveluch a erupt imediat după miezul nopții, iar norul de cenușă s-a extins pe o suprafață de peste 100.000 de kilometri pătrați, potrivit Reuters. Lava a topit zăpada, a distrus vegetație și se îndreaptă către o autostradă.

Unele școli din peninsula aflată la aproximativ 6.800 km est de Moscova, au fost închise, iar rezidenții au fost sfătuiți să nu plece de acasă.

Aproximativ 300.000 de oameni trăiesc în Peninsula Kamceatka din Oceanul Pacific, la nord-est de Japonia. Vulcanul Shiveluch a erupt de cel puțin 60 în ultimii 10.000 de ani. Ultima mare erupție a avut loc în 2007.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Erupție vulcanică uriașă în Peninsula Kamceatka din estul Rusiei. Coloana de fum s-a ridicat la 20 de kilometri în aer