Antena Meniu Search
x

Curs valutar

EŞEC RĂSUNĂTOR! Americanii au vrut să sperie Coreea de Nord, dar s-au făcut de râs în faţa lui Kim Jong-un, ÎN DIRECT (VIDEO)

Statele Unite au vrut să efectueze un nou test de interceptare a unei rachete balistice intercontinentale, pentru a transmite un mesaj Coreei de Nord, însă nu au reuşit decât se se facă de râs, după ce testul efectuat joi a eşuat.

de Redactia Observator

la 23.06.2017 , 16:58

Statele Unite au vrut să efectueze un nou test de interceptare a unei rachete balistice intercontinentale, pentru a transmite un mesaj Coreei de Nord, însă nu au reuşit decât se se facă de râs, după ce testul efectuat joi a eşuat.

Marina americană a efectuat un test în care a simulat apărarea insulelor Hawaii cu o armă de ultimă generaţie. US Navy a testat SM-3 Block IIA, un sistem de apărare anti-rachetă dezvoltat în parteneriat cu Japonia, conceput pentru a contracara rachetele balistice dezvoltate de Coreea de Nord.

Însă, din păcate, sistemul nu a reuşit să intercepteze o rachetă balistică cu rază medie de acţiune lansată din Kauai, Hawaii. Racheta Block IIA, care trebuia să doboare ameninţarea, a fost lansată de pe distrugătorul USS John Paul Jones.

Articolul continuă după reclamă

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Distrugătorul a reuşit să detecteze ameninţarea folosind radarul sofisticat, dar racheta lansată nu a interceptat ţinta.

"Agenţia americană însărcinate cu lupta antirachetă, Missile Defense Agency (MDA), şi Ministerul Apărării din Japonia au coordonat astăzi un test cu noua rachetă Standard Missile-3 (SM-3) Block IIA, de pe coastele Hawaii. Interceptarea nu a avut loc. Racheta SM-3 Block IIA este dezvoltată în colaborare de Statele Unite şi Japonia, însă dezvoltarea acestuia nu a ajuns la final", se arată într-un comunicat.

SUA a alocat un buget de 1,5 miliarde de dolari pentru proiectul SM-3 Block IIA. Acesta este dezvoltat de companiile Raytheon (SUA) şi Mitsubishi Heavy Industries (Japonia).

La sfârşitul lunii mai, Statele Unite au testat cu succes, pentru prima oară, interceptarea unei rachete balistice intercontinentale. Acest sistem de interceptare ”este vital apărării ţării noastre, iar acest test demonstrează că avem un mijloc de disuasiune eficient şi credibil împotriva unei ameninţări foarte reale”, şi-a exprimat atunci satisfacţia viceamiralul Jim Syring, directorul agenţiei MDA.

Kim Jong-un, considerat o adevărată ameninţare

De cealaltă parte, Coreea de Nord şi-a multiplicat testele de rachete balistice.

Regimul comunist a tras 11 rachete de la începutul anului şi a realizat în total cinci teste nucleare, dintre care două anul trecut, căutând să se doteze cu o rachetă intercontinentală capabilă să atingă coastele americane.

Tot în mai, Phenianul a confirmat că a procedat ”cu succes” la un tir de rachetă balistică, potrivit agenţiei oficiale KCNA, la o zi după un nou test care a provocat condamnări la nivel internaţional.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un ”a supervizat” tirul - al treilea în trei săptămâni -, în contextul în care numeroase rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să-şi continue programele balistic şi nuclear, iar Washingtonul ameninţă această ţară izolată cu o intervenţie militară.

Coreea de Sud a anunţat, tot în mai, că această rachetă, de tip Scud, a parcurs 450 de kilometri, iar Japonia a precizat că a căzut în zona sa economică exclusivă, care se întinde până la 200 de mile marine (370 de kilometri) de la coastă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri externe » EŞEC RĂSUNĂTOR! Americanii au vrut să sperie Coreea de Nord, dar s-au făcut de râs în faţa lui Kim Jong-un, ÎN DIRECT (VIDEO)