Antena Meniu Search
x

Doliu în Yemen! Cel puţin 130 de morţi în urma atacurilor teroriste

Cel puţin 130 de oameni au fost ucişi şi alţi 350, răniţi, în timp ce se duceau la rugăciunea de vineri. Atacurile au avut loc la două moschei din capitală

Vezi și

Cel puţin 130 de oameni au fost ucişi şi alţi 350, răniţi, în timp ce se duceau la rugăciunea de vineri. Atacurile au avut loc la două moschei din capitală

Atentatele a avut loc după amiază, când enoriaşii se pregăteau să înceapă rugăciunea de vineri, una dintre cele mai importante din religia islamică. Prima explozie a avut loc in interiorul unei moschei.

Când supravieţuitorii au început să fugă, un al doilea atentator sinucigaş a detonat o bombă în afara lăcaşului de cult. Oamenii au început să alerge disperaţi în căutarea unui adăpost.

În acelaşi timp o maşină capcană a explodat în faţa unei alte moschei. Oamenii speriaţi au fugit în interiorul lăcaşului de cult să se refugieze. Dar printre ei se afla un alt atentator, care a detonat o bomba pe care o avea asupra sa odată ajuns înăuntru.

În total, peste 130 de oameni au fost ucişi, iar alţi 350 au fost răniţi.

Lăcaşurile de cult atacate sunt frecventate de şiiţi, în marea lor majoritate rebeli huthi, care au preluat puterea în toamna anului trecut, după o lovitură de stat sângeroasă. O grupare teroristă sunnită afiliată Statului Islamic a revendicat atacurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Doliu în Yemen! Cel puţin 130 de morţi în urma atacurilor teroriste