Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Este o tragedie îngrozitoare!" Valentin, un băiat de 15 ani, și-a executat părinții, apoi le-a dat foc. Adolescentul francez a mărturisit crima oribilă

Act oribil în Franța, acolo unde un adolescent și-a ucis și incendiat propriii părinți. Oroarea a avut loc în urmă cu o săptămână, în micul sat Châteauvilain, din apropierea orașului francez Lyon. Polițiștii l-au căutat pe Valentin N., în vârstă de 15 ani, câteva zile, iar sâmbătă băiatul a fost arestat la Montpellier. Conform procurorilor, el a recunoscut fapta groaznică în fața anchetatorilor, relatează publicația Le Figaro.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.12.2023, 10:44

Un adolescent de 15 ani, Valentin N., a fost arestat sâmbătă, în orașul Montpellier, din sudul Franței, după descoperirea, în urmă cu o săptămână, a cadavrelor arse ale părinților săi în locuința familiei din orașul Châteauvilain. Vineri, parchetul din Grenoble a anunțat deschiderea unei anchete pentru "crimă" și "distrugere prin incendiu".

Adolescentul și-a executat părinții și câinele familiei

Luni, 27 noiembrie, la ora 6:49, pompierii au fost chemați să intervină la un incendiu care se manifesta la un hambar și o casă alăturată în satul Châteauvilain, între Lyon și Grenoble. Locuiau acolo un bărbat de 58 de ani, împreună cu soția lui de 52 de ani și fiul lor de 15 ani.

Două cadavre "aproape complet carbonizate" au fost găsite printre dărâmături, a anunțat miercuri procurorul Nathalie Hermitte într-un comunicat de presă, potrivit BFMTV.

Pe acelaşi subiect

Analizele nu au permis identificarea lor oficială, dar autopsia a stabilit că cele două trupuri neînsuflețite erau "probabil cele ale unui bărbat și ale unei femei, fiecare prezentând răni de împușcătură la craniu și la torace". Cadavrele sunt "probabil cele ale părinților", a declarat procurorul de la Grenoble Eric Vaillant. De asemenea, ajunși la fața locului, pompierii și jandarmii au găsit la ușa casei, într-o baltă de sânge, cadavrul câinelui border collie al familiei, împușcat în cap.

La scurt timp au apărut întrebări cu privire la locul unde se află fiul cuplului, Valentin, în vârstă de 15 ani, care nu mai fusese văzut de la incendiu. Autoritățile au găsit mașina tatălui abandonată, în urma unui accident la aproximativ 40 de kilometri distanță, iar sâmbătă, procuratura din Grenoble a anunțat arestarea băiatului la Montpellier, la aproape 300 de kilometri de casa familiei.

Valentin a mărturisit că și-a ucis părinții

"Confirm că tânărul Valentin a mărturisit jandarmilor că este autorul uciderii părinților săi", a declarat procurorul Grenoble Éric Vaillant într-un comunicat de presă publicat duminică dimineață.

Potrivit primarului din Châteauvilain, Daniel Gaude, familia locuia de aproximativ 15 ani în acest oraș. Renovaseră o fermă veche și erau "foarte bine integrați" în comunitate. Tatăl fusese consilier municipal. "Pentru mine este de neînțeles (...) îi cunoșteam bine, nu pot spune decât lucruri bune despre ei", a reacționat Gaude la o întrebare a agenției de presă AFP. "Este o tragedie îngrozitoare. Sunt uluit. Este oribil pentru familie. Nimic nu anunța o așa nenorocire", a mai spus edilul. 

"Luni am văzut flăcările, i-am auzit pe pompieri. E oribil. Nu am cuvinte. Toată lumea vorbește despre asta. Erau oameni discreți. Tânărul nu mai mergea la școală, era izolat", povestește un localnic, Bruno Oliva, 60 de ani.

Adolescentul a fost plasat în custodia poliției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Este o tragedie îngrozitoare!" Valentin, un băiat de 15 ani, și-a executat părinții, apoi le-a dat foc. Adolescentul francez a mărturisit crima oribilă