Antena Meniu Search
x

Video Europa așteaptă Crăciunul cu spaimă. Mai multe țări au intrat din nou în carantină

Europa se pregăteşte să petreacă sărbătorile în lockdown. După Germania, Olanda şi o parte din Marea Britanie, intră din nou în carantină Italia, Austria, Belgia, Elveția, Danemarca şi Suedia. Vestea a provocat haos peste tot. Oamenii s-au bătut pe bilete de tren şi de avion, ca să scape de restricţii. Alţii s-au repezit în magazine, la cumpărături.

Vezi și
  • Italienii s-au călcat în picioare la cumpărături pentru cadouri
  • Austria se pregăteşte să intre în carantină de sărbători

Londra și sud-estul Angliei sunt de azi-noapte în carantină totală. Oamenii din zonele cu restricţii nu au voie să iasă din case decât în situaţii excepţionale. Nici măcar de sărbători, nu-şi vor putea vizita sau primi rudele la masă.

Boris Johnson, premier Marea Britanie: În Anglia, cei care locuiesc în zonele aflate în nivelul patru de alertă nu ar trebui să se întâlnescă cu nimeni din afara gospodăriei de Crăciun.

Anunţul a provocat haos în capitala Marii Britanii. Mulţi londonezi au încercat să fugă din oraş, iar gările s-au blocat. Unii au închiriat maşini.

În Ţara Galilor, cu câteva zile înainte de Crăciun, rafturile magazinele deja s-au golit pentru că oamenii îşi fac provizii de carantină.

Nici în Italia nu e mai bună situaţia. Italienii s-au călcat în picioare la cumpărături pentru cadouri. În Roma şi Torino, oamenii au luat cu asalt magazinele. S-au format cozi în faţa vitrinelor cu genţi şi haine de lux. Zone întregi au fost închise din cauza aglomeraţiei.

Haosul a început după ce premierul Conte a anunţat restricţii dure de sărbători în toată Italia. De pe 24 până pe 27 decembrie, dar şi de pe 31 decembrie până pe 6 ianuarie, oamenii vor putea ieşi din oraş doar pentru serviciu sau urgenţe medicale. Barurile, restaurantele şi majoritatea magazinelor sunt acum închise.

Şi Austria se pregăteşte să intre în carantină de sărbători. A treia de la începutul pandemiei. Pe 15 ianuarie, va începe însă testarea gratuită a populaţiei, adică a celor 8,8 milioane de oameni. Cei care au rezultat negativ vor putea scăpa de unele restricţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Europa așteaptă Crăciunul cu spaimă. Mai multe țări au intrat din nou în carantină