Antena Meniu Search
x

Europa ia poziție în criza din Belarus. Liderii UE cer sancțiuni după reprimarea protestatarilor

Europa ia poziţie în conflictul din Belarus. Reuniţi într-un summit extraordinar, liderii UE resping rezultatul alegerilor şi promit sancţionarea celor responsabili pentru represiunea din stradă. 3 oameni au murit după ce armata a intervenit împotriva manifestanţilor care contestă rezultatul alegerilor prezidenţiale.

de Redactia Observator

la 20.08.2020, 00:13

Vezi și

Mesajul transmis de liderii europeni a fost unul de susţinere. Vocea miilor de oameni care ies zilnic în stradă în Belarus nu a rămas fără ecou.

Ursula von der Leyen, presedintele Comisiei Europene: Îi vom sancţiona pe toţi cei responsabili pentru violenţă, represiune şi falsificarea rezultatelor alegerilor.

Charles Michel, preşedintele Consiliului European: Nu recunoaştem rezultatele prezentate de autorităţile din Belarus.

Reuniţi prin videoconferinţă, şefii de stat şi de guvern ai celor 27 de state membre cărora li s-au alăturat liderii Uniunii au discutat mai bine de 3 ore. O listă cu cei vizaţi de sancţiuni urmează să fie anunţată.

Klaus Iohannis, președintele României: Este necesară investigarea transparentă a tuturor abuzurilor raportate în urma cărora cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.

În bătaia armelor Europei, preşedintele contestat Aleksander Lukaşenko a reunit Consiliul de Stat. Ultimul dictator al Europei refuză dialogul cu protestatarii şi cere ajutorul Rusiei care, prin vocea ministrului de externe Serghei Lavrov a recunoscut astăzi că alegerile nu au fost chiar "ideale". Nicun cuvânt însă despre reprimarea brutală a protestelor de săptămâna trecută al căror bilanţ a mai crescut astăzi cu un deces.

Un bărbat de 43 de ani a murit în spital unde se afla de pe 11 august când a fost rănit la cap de o grenadă a poliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Europa ia poziție în criza din Belarus. Liderii UE cer sancțiuni după reprimarea protestatarilor