Antena Meniu Search
x

Europa este cuprinsă de fenomene meteo extreme. Irlanda și Marea Britanie se confruntă cu uraganul Ophelia, Spania şi Portugalia cu sute de incendii și asta nu e tot

În Spania şi Portugalia, toamna extrem de caldă a provocat incendii incontrolabile de vegetaţie, care au făcut zeci de victime.

Vezi și

În Spania şi Portugalia, toamna extrem de caldă a provocat incendii incontrolabile de vegetaţie, care au făcut zeci de victime. În schimb, Marea Britanie se confruntă cu uraganul Ophelia. Din cauza lui, 150 de români au rămas blocaţi pe aeroportul din Liverpool.

Cu o sută de focare de incendii se luptă mii de pompieri în Spania şi Portugalia. O sursă importantă de oxigen, pădurile dese ard zi şi noapte în cele două ţări. Guvernul portughez a decretat starea de urgență şi a cerut suport internațional. 

Situaţia e critică. Înteţite de secetă şi de rafale puternice de vânt, flăcările au luat viaţa a 40 de oameni. Portugalia şi Spania au decretat trei zile de doliu național în memoria victimelor. Vremea rece se apropie, însă, de Peninsula Iberică şi va ajuta pompierii şi localnicii.  

Autorităţile cred că cele mai multe incendii de vegetaţie au fost declanşate în mod deliberat. Vinovaţii ar putea fi condamnaţi la 20 de ani de închisoare. 

Pe acelaşi subiect

Ceva mai departe, la 1.500 de kilometri distanţă, Irlanda încă se luptă cu Ophelia, un uragan a cărui putere s-a diminuat în ultimele ore.  

Peste 300 de miii de locuinţe continuă să fie lipsite de electricitate în Irlanda. Furtuna şi-a făcut simţită prezenţa şi în zone din Scoția, Țara Galilor și Anglia. 

Şi a dat peste cap călătoria a 150 de români din Liverpool. Aceştia nu s-au putut întoarce acasă cu zborul programat aseară, pentru că aeronava care ar fi trebuit să-i ducă spre Craiova nu a putut ateriza pe aeroportul din oraşul britanic, din cauza vremii rele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Europa este cuprinsă de fenomene meteo extreme. Irlanda și Marea Britanie se confruntă cu uraganul Ophelia, Spania şi Portugalia cu sute de incendii și asta nu e tot