Antena Meniu Search
x

Video Ziua schimbărilor majore în Europa. Restricţii anti-COVID modificate şi noi reguli în state membre UE

Luna februarie aduce schimbări majore pentru cei care vor să călătorească în cadrul graniţelor Uniunii Europene. Pe lângă termenul de valabilitate al certificatelor de vaccinare, restrâns la 270 de zile, Italia elimină necesitatea prezentării unui test negativ la intrarea în ţară, iar Danemarca anulează restricţiile interne anti-COVID-19. În schimb, în Austria vaccinarea devine obligatorie pentru toţi cetăţenii de peste 18 ani.

de Redactia Observator

la 01.02.2022, 13:15

Vezi și

De astăzi, statele membre trebuie să accepte certificatele de vaccinare pentru o perioadă de 270 de zile, adică 9 luni de la finalizarea seriei de vaccinare primară. Scopul este încurajarea vaccinării cu boostere. 

Italia nu mai cere test COVID negativ la intrarea în ţară

Tot de astăzi, la recomandarea UE, Italia elimină necesitatea prezentării unui test COVID negativ înainte de a intra în țară pentru călătorii din statele UE care sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală. 

Danemarca anulează toate restricţiile epidemice COVID-19

Pe acelaşi subiect

Deşi se află în plin val Omicron, tot de astăzi Danemarca va anula toate restricţiile interne anti-COVID-19 pentru că populaţia ar fi vaccinată într-un procent suficient de mare în faţa severităţii mai scăzute a îmbolnăvirilor provocate de varianta Omicron.

Vaccinare obligatorie anti-COVID în Austria

În vreme ce unle state din UE se relaxează, altele impun noi restricţii, în premieră. Austria devine de azi prima ţară din Europa în care vaccinarea e obligatorie pentru toţi cetăţenii de peste 18 ani. Se fac excepţii pentru femeile însărcinate și persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate. Măsura ar putea fi introdusă şi în Germania şi este susţinută de noul cancelar, Olaf Scholz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ziua schimbărilor majore în Europa. Restricţii anti-COVID modificate şi noi reguli în state membre UE