Antena Meniu Search
x

Europa, în pragul disperării din cauza pandemiei. Oamenii s-au săturat de restricţii

Tot mai mulți europeni au ajuns in pragul disperării din cauza pandemiei. Oamenii s-au săturat de restricţii şi cer în stradă ridicarea lor. În Cehia, cel puţin 20 de oameni au fost răniţi după ce protestatarii s-au luat la bătaie cu poliţia.

de Redactia Observator

la 19.10.2020, 21:48

Vezi și
  • În Belgia cafenelele şi restaurantele se vor închide timp de o lună.
  • Vor fi impuse restricţii de circulaţie de la miezul nopţii până la 05.00 dimineaţa. 

Furioşi că barurile şi restaurantele au fost închise, iar competiţiile sportive au fost interzise, cehii s-au răzbunat pe poliţie. Protestatarii au aruncat în agenţi cu ce le-a căzut în mână: pietre, cutii de bere sau garduri de protecţie.   

Despre ridicarea restricţiilor, însă nici nu poate fi vorba. Peste weekend, peste 25,000 de cehi au aflat că sunt infectaţi, un bilanţ enorm pentru o ţară de doar 11 milioane de locuitori. Aşa că autorităţile i-au avertizat pe oameni că, dacă în următoarele 2 săptămâni, incidenţa infecţiilor nu scade, îi aşteaptă măsuri şi mai dure. 

De teama că ar putea retrăi coşmarul din primăvară, când a fost ţara europeană cea mai afectată de epidemie, Italia se întoarce şi ea la restricţii, după ce ieri a raportat un număr record de infectări - aproape 12,000. 

Giuseppe Conte, premierul Italiei: Nu avem timp de pierdut. Trebuie să reacţionăm prin aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru a evita o nouă carantină naţională. 

Primarii au puterea să închidă pieţe şi străzi întregi pentru a limita întâlnirile din spaţii publice. Restaurantele şi barurile pot primi clienţi până la miezul nopţii, doar dacă pot asigura servirea la masă, cu respectarea distanţării, altfel trebuie să închidă la ora 18. 

Elev: Azi am venit la şcoală ştiind că fratele unui coleg este infectat şi stă în carantină. Ni s-a cerut să venim, deşi nu putem face mai mult de două ore azi, pentru că toţi profesorii noştri sunt în autoizolare. 

În Belgia, pentru că numărul îmbolnăvirilor se dublează de la o săptămâna la alta, cafenelele şi restaurantele se vor închide timp de o lună şi vor fi impuse restricţii de circulaţie de la miezul nopţii până la 05.00 dimineaţa. 

De vineri va fi carantină naţională şi în Ţara Galilor în timp ce de azi, în Elveţia adunările de peste 15 persoane sunt interzise, iar purtarea măştii a devenit obligatorie în spaţiile închise aglomerate. 

În schimb, după o lună de izolare israelienii reîncept, treptat, să simtă gustul libertăţii.  Se redeschid creşele şi grădiniţele, oamenii au voie din nou să îşi viziteze prietenii sau să meargă în parcuri şi la plajă. Restaurantele se redeschid doar pentru livrări la domiciliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Europa, în pragul disperării din cauza pandemiei. Oamenii s-au săturat de restricţii