Antena Meniu Search
x

Europenii, loviți de primul val de caniculă, au uitat de măști și de distanțarea socială (Video)

Din Spania până în Suedia, Europa traversează primul val de caniculă al anului. Odată cu creşterea temperaturilor creşte, proporţional, şi riscul ca oamenii să nu poată respecta măsurile impuse de pandemie. În Marea Britanie, unde se înregistrează cea mai fierbinte zi de iunie din istorie, plajele au fost arhipline.

de Redactia Observator

la 25.06.2020, 23:32

Vezi și
  • Deasupra Marii Britanii, razele ultraviolete au atins un maximum istoric.
  • În Spania, temperatura a ajuns până la 41 de grade Celsius.

Este imaginea relaxării totale. În cea mai fierbinte zi de iunie din istoria Regatului, cu 34 de grade Celsius, oamenii şi-au luat vieţile înapoi. Aşa cum erau înainte de criza coronavirusului. Pe plaje şi-n apă, au stat unii lângă alţii, fără măşti şi fără teamă, dar expuşi la pericole în serie. 

Nivelul razelor ultraviolete a atins un maximum istoric în sudul Regatului. Reducerea traficului aerian a dus la un nivel mai mic de poluare. Practic, smog-ul care funcţiona ca o barieră în calea razelor UV a dispărut. 

Dar britanicii par mai relaxaţi ca niciodată. Unii chiar au înnoptat în corturile amplasate lângă plajă. Întreaga zi, trenurile spre mare au fost arhipline. 

În Spania, a treia ţară ca mortalitate la nivel mondial, aerul fierbinte venit din Africa a urcat mercurul din termometre până la 41 de grade. Pentru mulţi, masca a devenit instrument de tortură. 

În Suedia, au fost peste 30 de grade la umbră. Pe plaje, nu a mai încăput niciun cearceaf. Asta deşi, zilnic, ţara înregistrează sute de noi cazuri de infectare cu coronavirus. 

Sudul şi Estul Europei rămân sub avertizare de caniculă şi zilele viitoare. În Vestul şi Nordul continentului, în schimb, sunt aşteptate furtuni pe tot parcursul weekendului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Europenii, loviți de primul val de caniculă, au uitat de măști și de distanțarea socială (Video)