Antena Meniu Search
x

Video Europenii îşi petrec Paştele catolic sub semnul restricţiilor. Italia intră în carantină naţională

Europenii îşi petrec Paştele catolic sub semnul restricţiilor. Italia impune carantină de cinci zile tuturor celor care intră în ţară. Germania a înăsprit controalele la frontiere, iar în Spania, oamenii vor purta mască chiar şi la piscină. În schimb belgienii au dat uitării pandemia şi s-au înghesuit în parcuri.

de Redactia Observator

la 31.03.2021, 20:04

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Fără mască sau distanţare socială, belgienii au ignorat limita grupurilor de 4 persoane şi s-au înghesuit în parcurile din Bruxelles. O imagine în antiteză cu situaţia din spitale şi bilanţul în creştere.

Restricţii tot mai dure în Europa

Autorităţile au închis şcolile, la cumpărături se merge doar cu programare şi iar nimeni nu poate intra în ţară fără un motiv întemeiat. La polul opus, Italia, care, în Sâmbăta mare la catolici, intră în carantină naţională.

Turist: Considerăm aceste cinci zile de carantină corecte, dar e un pic trist. Trebuie să ne conformăm şi imediat după, să ne testăm.

Toţi călătorii care vin în Penisulă sunt obligaţi să stea 5 zile în carantină. Restricţii mai mari în Portugalia, unde cine intră în ţară stă în izolare două săptămâni. Şi Germania rămâne în carantină, de Paşte. În plus, controalele au fost înăsprite la frontiere şi pe aeroporturi.

Horst Seehofer, ministrul german de Interne: Testarea este obligatorie pentru toţi călătorii care vin pe calea aerului în Germania, indiferent că vin dintr-o zonă de risc, o zonă cu mutaţii ale virusului sau una cu risc major. 

În Spania s-a ajuns la măsuri extreme, masca devine obligatorie peste tot în public, inclusiv la piscină şi pe plaje.

Fernando Simón, dir. Serviciu Situaţii de Urgenţă: Cu fiecare săptămână care trece, suntem cu un pas mai aproape de o situaţie mai bună, atunci când vom putea relaxa măsurile progresiv. Trebuie doar să mai avem răbdare câteva săptămâni. Cred că merită efortul.

Iar Franţa se pregăteşte de noi restricţii, în condiţiile în care peste 30 de mii de cazuri noi au fost înregistrate în doar 24 de ore. Peste 300 de tineri au ignorat orice măsură de protecţie şi as-au distrat pe marginea unui râu, în Lyon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Europenii îşi petrec Paştele catolic sub semnul restricţiilor. Italia intră în carantină naţională