Antena Meniu Search
x

Eurovision 2024. Căutările de călătorie în Malmo au crescut cu 176% datorită concursului: câţi turişti sunt aşteptaţi

Eurovision 2024. Euforia provocată de concursul Eurovision a dus la creşterea căutărilor privind călătoriile în oraşul costier Malmo din sudul Suediei cu 176% între septembrie 2023 şi aprilie 2024, a anunţat miercuri compania spaniolă de rezervări online eDreams ODIGEO, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 18:08

Eurovision 2024. Căutările de călătorie în Malmo au crescut cu 176% datorită concursului: câţi turişti sunt aşteptaţi
Eurovision 2024. Căutările de călătorie în Malmo au crescut cu 176% datorită concursului: câţi turişti sunt aşteptaţi - Profimedia Images

Concursul Eurovision, cel mai mare eveniment de acest tip din lume, se va desfăşura la Malmo în perioada 7-11 mai, după ce cântăreaţa suedeză Loreen a câştigat ediţia de anul trecut, organizată la Liverpool.

Autorităţile locale preconizează că ediţia din acest an va atrage 100.000 de vizitatori în cel de-al treilea oraş ca mărime din Suedia.

Şi căutările de călătorie în oraşul danez Copenhaga au crescut

Căutările de călătorie în oraşul danez Copenhaga, care se află la mai puţin de 50 de kilometri distanţă de Malmo, au crescut cu 34% în perioada menţionată, a precizat compania eDreams ODIGEO.

Turiştii din Franţa s-au declarat cei mai doritori să călătorească pentru a asista la acest concurs muzical, reprezentând aproape o cincime din totalul turiştilor, fiind urmaţi de vizitatori din Germania şi din Statele Unite.

Concursul Eurovision se desfăşoară într-o perioadă marcată de obicei de o activitate turistică scăzută, între Paşte şi începutul vacanţelor de vară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Eurovision 2024. Căutările de călătorie în Malmo au crescut cu 176% datorită concursului: câţi turişti sunt aşteptaţi