Antena Meniu Search
x

Foto Eva Green a câştigat procesul cu producătorii care au anulat filmul "A Patriot" şi au refuzat să o plătească

Actriţa Eva Green a câştigat procesul împotriva companiei de producţie al căror film în care ea trebuia să joace s-a anulat. Artista le-a cerut pe cale legală onorariul promis înainte de anularea peliculei, pe care producătorii nu au vrut să-l mai ofere, informează Agerpes.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 28.04.2023, 15:37

Actriţa în vârstă de 42 de ani, vedetă a filmului "Casino Royale" (2006), trebuia să joace într-un film SF - "A Patriot" - înainte ca producţia să fie în cele din urmă oprită în octombrie 2019. Ea a dat în judecată compania de producţie, White Lantern Film, susţinând că are dreptul la onorariul său de aproape 1 milion de dolari pentru film, în pofida anulării acestuia.

Dar compania de producţie britanică a decis să riposteze cu propriul proces împotriva actriţei, estimând că aceasta a făcut "cereri nerezonabile" şi a afectat producţia filmului. În hotărârea pronunţată vineri, Înalta Curte din Londra i-a dat dreptate actriţei şi a respins cererea companiei de producţie.

Judecătorul Michael Green a decis că actriţa nu a "renunţat la obligaţiile ei" şi nu a comis nicio încălcare gravă. În timpul procesului, care s-a desfăşurat la începutul anului, actriţa şi-a invocat "latura franceză" pentru a explica mesajele denigratoare pe care le-a transmis în timpul filmărilor. 

În timpul mărturiei sale, Green a negat acuzațiile că nu era pregătită să meargă mai departe cu proiectul, spunând: „În cei 20 de ani de când joc în filme, nu am încălcat niciodată un contract și nici măcar nu am ratat o zi de filmare”.

Pe acelaşi subiect

Eva Green, acuzată că a jignit membrii echipei de producţie

Avocaţii companiei White Lantern Films au afirmat însă că actriţa franceză şi-a exprimat "lipsa de încredere şi nemulţumirea" faţă de membrii echipei de producţie. Ei şi-au justificat acuzaţiile cu ajutorul unor mesaje pe WhatsApp în care Eva Green ar fi numit un membru al echipei "diabolic", "sociopat viclean", "mincinos şi prost". Se pare că ea l-ar fi numit, de asemenea, pe directorul de producţie, Terry Bird, un "cretin" şi un "nemernic terminat".

Avocatul actriţei, Edmund Cullen, a susţinut însă că aceste mesaje ar trebui citite în contextul negocierilor pentru cumpărarea drepturilor asupra scenariului pentru realizarea unui alt film. El a denunţat un caz menit să o prezinte pe Eva Green drept o "divă, pentru a ajunge pe prima pagină a ziarelor şi a-i afecta reputaţia"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Stiri externe » Eva Green a câştigat procesul cu producătorii care au anulat filmul "A Patriot" şi au refuzat să o plătească