Meniu
Search
x

Evadare spectaculoasă, un condamnat la moarte a săpat 6 luni un tunel prin canalizarea închisorii (Video)

Un traficant chinez de droguri, condamnat la moarte în Indonezia, a fost protagonistul unei evadări spectaculoase, după ce a săpat un tunel din celulă în sistemul de canalizare. 

De Veronica Micu la 22.09.2020, 11:40
  • Chinezul şi-a programat evadarea când avea loc schimbarea gărzilor închisorii.
  • Bărbatul se află pe lista celor mai cautate persoane.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Cai Changpan, cunoscut şi sub numele de Cai Ji Fan, a fost închis în zona Tangerang, la periferia capitalei Jakarta, sub acuzaţia de contrabandă cu metamfetamină. 

La începutul săptămânii trecute, bărbatul a evadat săpând o gaură din celulă în ţevile de canalizare şi mai apoi într-un drum din afara închisorii, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei din Jakarta, Yusri Yunus, citat de CNN.

Cai plănuise această evadare de şase luni, potrivit colegului său de celulă. El a săpat gaura folosind instrumente dintr-un proiect de construcţie din bucătăria închisorii.

Chinezul şi-a programat evadarea când avea loc schimbarea gărzilor închisorii, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale Penitenciare din Indonezia, Rika Aprianti.

Cai fusese condamnat la moarte în 2017 pentru traficul a 135 de kilograme de metamfetamină, conform site-ului de ştiri indonezian detik.com. O anchetă a poliţiei a descoperit 70 de kilograme de metamfetamină ascunse în echipamentele de lucru.

Aceasta nu este prima evadare a lui Cai. 

Tot în 2017, el scăpat dintr-un centru de detenţie al poliţiei din Jakarta prin spargerea unei găuri în peretele băii. 

Acum, polițiștii sunt pe urmele lui Cai, bărbatul fiind inclus pe lista celor mai cautate persoane.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Evadare spectaculoasă, un condamnat la moarte a săpat 6 luni un tunel prin canalizarea închisorii (Video)