Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Belarus a mai executat un criminal. Alyaksandr Asipovich omorâse două fete

Alyaksandr Asipovich, un tânăr de 37 de ani, a fost executat de autorităţile din Belarus, după ce a ucis două fete. Belarusul este singura ţară europeană care aplică în continuare pedeapsa cu moartea, acesta fiind şi principalul motiv pentru care Belarus nu face parte din Consiliul European.

de Cristian Ionescu

la 20.12.2019 , 18:07

Alyaksandr Asipovich, executat în Belarus Belarus a executat un criminal - foto belapan.by

Alyaksandr Asipovich, un tânăr de 37 de ani, a fost executat de autorităţile din Belarus, după ce a ucis două fete. 

Belarusul este singura ţară europeană care aplică în continuare pedeapsa cu moartea, acesta fiind şi principalul motiv pentru care Belarus nu face parte din Consiliul European.

Tânăr executat în Belarus, pentru o dublă crimă

Articolul continuă după reclamă

Alyaksandr Asipovich, un tânăr din Belarus care a ucis două fete după ce s-a distrat cu ele, a fost executat de autorităţi. Data execuţiei nu a fost anunţată, corpul nu va fi repatriat familiei, locul unde va fi înmormântat (daca va fi înmormântat) nu va fi comunicat.

Astfel, orice urmă a existenţei lui Alyaksandr Asipovich a fost eliminată, odată cu execuţia sa.

Asipovich a cunoscut două femei într-un restaurant şi le-a adus acasă, unde s-au distrat. După ce s-au distrat, el a început să le bată pe fete, care s-au refugiat în baia acestuia. Înarmat cu un ciocan şi cu un cuţit, Alyaksandr Asipovich a spart uşa şi le-a ucis pe ambele fete, le-a dezmembrat şi a încercat să scape de cadavre.

„Femeile, temându-se de viața lor, s-au închis în interiorul unei băi, încercând să scape, dar bărbatul, înarmat cu un ciocan și un cuțit, a reușit să pătrundă”, a raportat Interfax.

Alte patru persoane au fost executate anul trecut. Conform organizațiilor pentru drepturile omului, peste 400 de persoane au fost condamnate la moarte în Belarus, de când a obținut independența, în urma prăbușirii Uniunii Sovietice în 1991.

Uniunea Europeană îi cere frecvent Belarusului să renunţe la pedeapsa capitală, fără succes până acum.

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Belarus a mai executat un criminal. Alyaksandr Asipovich omorâse două fete