Antena Meniu Search
x

Existența OZN-urilor, recunoscută de Pentagon

Obiectele zburătoare neidentificate, pe scurt OZN, există. Cel puţin asta demonstrează trei filmuleţe date publicităţii de Pentagon. Este vorba de înregistrări video ale Marinei Statelor Unite care ajunseseră în presă în urmă cu mai bine de trei ani.

de Redactia Observator

la 29.04.2020, 17:45

Vezi și
  • Pentagonul a confirmat bănuielile oamenilor.
  • Cele trei OZN-uri au fost surprinse pe cerul american.

Este doar una dintre cele trei filmări surprinse de membrii marinei americane care au întărit teoriile privind viaţa extraterestră.

Acum, însă, pentru prima oară în istorie, Pentagonul a confirmat bănuielile oamenilor, însă, imaginile au fost catalogate oficial drept fenomene aeriene neexplicate. Iar publicarea a lor a avut scopul de răspunde la întrebările oamenilor legate de autenticitatea lor.

Declasificarea a fost făcută în contextul în care cele trei filmările circulau deja de ceva timp pe internet. Prima filmare fusese publicată în 2007. Iar zece ani mai târziu, cotidianul New York Times le publica pe următoarele două, dezvăluind că Guvernul Statelor Unite avusese până în 2012 un program secret legat de OZN-uri, care se încheiase din cauza lipsei de fonduri.

Cele trei OZN-uri au fost surprinse pe cerul american în anii 2004 şi 2015, de către piloţii Marinei Statelor Unite care se aflau în timpul unor antrenamente de zbor.

Unul dintre aviatori a declarat în 2017 pentru CNN că obiectul se mișca într-un mod pe care nu și-l putea explica.

În ciuda lipsei unor confirmări oficiale, cele trei OZN-uri au continuat să creeze dezbateri aprinse pe aerna politică a Statelor Unite. În 2016, Hillary Clinton declarase în timpul campaniei electorale că va declasifica aceste documente, dacă va fi aleasă preşedinte. În 2017, însă, Donald Trump mărturisea pentru ABC News că nu crede în OZN-uri.

În septembrie anul trecut, din cauza unei glume făcute pe Facebook, peste un milion de oameni au vrut să ia cu asalt zona 51 din Nevada unde ar exista o bază ultra-secretă, pentru studiul extratereştrilor. Evenimentul s-a transformat în cele din urmă într-un festival la care au participat peste 1.500 de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Existența OZN-urilor, recunoscută de Pentagon