Antena Meniu Search
x

Experimentele şocante și nemurirea lui Kim Ir Sen

I se spune "preşedintele etern", iar cultul lui pare nemuritor în Coreea de Nord. Şi exact la nemurire visa Kim Ir Sen, pe vremea când încă era liderul în carne şi oase al regimului de la Phenian

Vezi și

I se spune "preşedintele etern", iar cultul lui pare nemuritor în Coreea de Nord. Şi exact la nemurire visa Kim Ir Sen, pe vremea când încă era liderul în carne şi oase al regimului de la Phenian

Voia să bată măcar suta de ani şi mobilizase, în acest scop, un întreg institut de cercetări. Tratamentele de care avea parte prietenul lui Nicolae Ceauşescu erau însă la limita nebuniei, spune unul dintre foştii lui medici.

Kim Ir Sen este, şi acum, la 20 de ani de la moarte, cu ochii pe supuşii lui. Îi priveşte zâmbitor din uriaşele portrete şi de pe soclurile statuilor care îl reprezintă. Dar dacă ar fi fost după fostul dictator, el ar fi trăit şi acum. Visa să bată suta de ani. Iar câţiva medici şi cercetători lucrau zi şi noapte ca să îi transforme dorinţa în realitate.

Tratamentele alese de prietenul lui Nicolae Ceauşescu nu erau tocmai ortodoxe. Cel mai des apela la transfuzii de sânge. Donatorii erau bărbaţi tineri şi sănătoşi, în jur de 20 de ani. Iar cei aleşi să îl menţină în viaţă cât mai mult pe liderul suprem erau puşi la o dietă specială, bogată în vitamine, într-o ţară în care oamenii trăiau chinuiţi de foame. Cu ajutorul lor, Kim Ir Sen înflorea.

Până la urmă, regimul lui n-a fost mai puternic decât moartea. Kim Ir Sen a murit la 82 de ani. Nepotul său, actualul preşedinte Kim Jong Un, îi seamănă destul de bine. Iar regimul de la Phenian exploatează acest lucru.

Kim Ir Sen încă se bucură de popularitate în Coreea de Nord, întrucât este părintele fondator al ţării. Şi ca să le reamintească oamenilor că e ţara lui Kim Ir Sen, se vrea ca preşedintele Kim Jong Un să arate ca el.

Asemănarea cu bunicul său are însă şi părţi negative pentru actualul preşedinte. E posibil să fi moştenit diabetul şi problemele sale sardiace, cred unii medici sud-coreeni. Oricum, speculaţiile privind sănătatea lui Kim Jong Un sunt la apogeu, după ce acesta a lipsit aproape o lună din viaţa publică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Experimentele şocante și nemurirea lui Kim Ir Sen