Antena Meniu Search
x

Experții americani estimează 135.000 de decese în SUA, până în august

Institutul pentru Evaluare și Măsurători în Sănătate din cadrul Universității din Washington a estimat că aproape 135.000 de americani ar putea muri din cauza noului coronavirus, până în luna august a acestui an. Modelul statistic arată un număr dublu de decese față de estimarea anterioară, transmite Reuters.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.05.2020, 18:11

Experții americani estimează 135.000 de decese în SUA, până în august
Personal medical de la un spital din New York, aplaudat pentru efortul depus - Profimedia Images
  • Aproape 70.000 de decese în SUA, până pe 5 mai
  • 1.2 milioane de îmbolnăviri în Statele Unite

Prognoza îngrijorătoare a luat în calcul relaxarea restricțiilor de circulație și a măsurilor de izolare, ca urmare a faptului că mai multe state americane au început să repornească motoarele economiei.

"Ne așteptăm ca epidemia din multe state să se întindă până în vară", a precizat doctorul Christopher Murray, directorul Institutului.

Potrivit analizei statistice, în SUA s-ar putea înregistra de la 95.092 de decese, în cel mai bun scenariu, și până la 242,890, până pe data de 4 august. Media este de aproximativ 135.000 de decese.

Estimarea pare confima îngrijorările experților din domeniul sănătății, care susțin că o ridicare a restricțiilor asupra comerțului și a activităților sociale, în scopul de a reporni mecanismele economice, ar putea determina un cost uriaș în vieți omenești.

Statele Unite ale Americii sunt puternic afectate de pandemia de SARS-CoV-2. Până în acest moment au fost confirmate aproape 1.2 milioane de cazuri de coronavirus, iar peste 68.000 de pacienți au murit ca urmare a complicațiilor - un bilanț mai mult decât dublu față de Italia, a doua cea mai afectată țară de la izbucnirea epidemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Experții americani estimează 135.000 de decese în SUA, până în august