Antena Meniu Search
x

Experţii cred că Alec Baldwin poate fi tras la răspundere pentru moartea Halynei Hutchins. Tragedia s-ar putea repeta oricând: "Sunt foarte zgârciţi"

Moartea directorului de imagine Halyna Hutchins, ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale peliculei "Rust", a fost deseori descrisă drept o tragedie pentru actor. Un expert în asigurarea armamentului susţine, însă, că acesta este cel puţin parţial responsabil pentru crima comisă.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 14:59

Experţii spun că moartea Halynei Hutchins e o tragedie de care Alec Baldwin e parţial responsabil
Experţii spun că moartea Halynei Hutchins e o tragedie de care Alec Baldwin e parţial responsabil - Profimedia

"Dacă ești capabil să memorezi 120 de pagini de dialog, poți memora şi patru reguli de siguranță în manevrarea armelor", este de părere Steve Wolf, expert în efecte speciale și arme de foc. Acesta a explicat pentru New York Post că, "dacă în scena respectivă trebuia (ca Alec Baldwin n.r.) să-i pună pistolul la tâmplă şi să apese pe trăgaci, sunt sigur că ar fi aruncat o privire la muniţia armei."

În calitate de producător al peliculei "Rust", Alec Baldwin ar putea fi considerat vinovat pentru reducerea costurilor şi angajarea unui armurier șef tânăr, lipsit de experienţă, cu un singur job anterior trecut în CV. Potrivit dezvăluirilor din tabloidul Deadline, mai multe persoane refuzaseră postul din cauza salariilor mult prea mici pentru numărul uriaş de arme care trebuiau gestionate. "El fiind producătorul, banii depind de el", subliniază Steve Wolf. De asemenea, având în vedere că Baldwin este un actor veteran, care a jucat în filme precum "The Departed" sau "Mission Impossible", care implică numeroase scene de luptă, era de aşteptat ca actorul să înţeleagă riscurile de manevrare a armelor de recuzită. "Nu îndreptați armele spre oameni", este o regulă elementară pe platourile de filmare şi în general, spune Wolf.

Fostul agent FBI Bobby Chacon, care lucrează în prezent ca scriitor și consultant la Hollywood, este de acord cu expertul intervievat. Acesta adaugă că armele trebuie tratate întotdeauna cu grijă deosebită, ca şi cum ar fi mereu încărcate. În plus, degetul nu trebuie să ajungă niciodată pe trăgaci până în momentul în care totul e pregătit, în condiţii de siguranţă verificate şi validate de specialişti. Însă, deseori, pentru a scuti timp şi resurse financiare, în timpul filmărilor astfel de reguli sunt pur şi simplu date uitării. Chacon povesteşte experienţa sa din timpul filmărilor pentru un celebru show poliţist. "Sunt foarte zgârciţi. Încercau să economisească pe seama mea, în zilele în care actorii doar afişau armele, fără să le folosească propriu-zis". Acesta era plătit cu 500 de dolari pe zi, deşi costurile de producţie se ridicau la peste 1.000 de dolari pe minut. Pentru fiecare episod se filma opt zile, iar de dragul eficienţei, producătorii sacrificau deseori măsurile de siguranţă, susţine Chacon.

Citeşte aici: Cum au ajuns gloanțele reale în arma lui Alec Baldwin. Cel care i-a dat pistolul a fost concediat în trecut din cauza unei arme

Pe acelaşi subiect

Se pare că în ziua accidentului fatal de pe platourile "Rust", arma i-a fost înmânată lui Alec Baldwin de David Halls, asistentul de regie, nu de armurirul şef. Pistolul trebuia să fie complet gol, fără muniţie reală sau falsă. "Este împotriva oricărui protocol de filmare”, spune expertul. Steve Wolf consideră că tragedia nu poate fi pusă exclusiv pe seama reducerii costurilor sau a oboselii staff-ului. Filmările "Rust", grăbite pentru ca totul să fie gata în 21 de zile, i-ar fi speriat pe tinerii angajaţi, lipsiţi de experienţă. Mai multe rapoarte arată că aceştia s-au simţit deseori puşi în posturi neplăcute şi li s-a cerut să facă numeroase compromisuri."Le era teamă că vor fi concediați". Iar legat de moartea Halynei Hutchins, întrebarea "Cum de a fost posibil aşa ceva" ar putea deveni extrem de uşor: "De ce nu s-ar fi putut întâmpla", adaugă specialiştii.

Noi detalii din ancheta morţii directorului de imagine "Rust"

Ancheta evenimentelor tragice petrecute săptămâna trecută pe platourile de filmare ale peliculei "Rust", în New Mexico, continuă. Martorii au fost chemaţi să dea declaraţii după moartea directorului de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, ucisă accidental de actorul Alec Baldwin. Potrivit spuselor unuia dintre cei audiaţi, sub jurământ, lui Baldwin i-a fost înmânat pistolul de recuzită cu precizarea că arma e descărcată, arată documentele judecătorești citate de Reuters.

"Joel a declarat că Alec se afla într-o strană, decorul fiind amenajat pentru o scenă în biserică, şi exersa tragerea încrucişată. Ţintea peste umărul lui Hutchins, când s-a auzit zgomotul puternic". Femeia a fost împuşcată în zona pieptului, precizează documentul. Victima s-a plâns de o durere de stomac, apoi a fost ajutată să se întindă pe jos. Nu-şi mai simţea picioarele, povesteşte Reid Russel, un cameraman care stătea lângă ea în momentul împușcăturii.

Vestea morţii lui Halyna Hutchins, ucisă accidental de Alec Baldwin

Vineri, s-a anunţat că o femeie a murit și un bărbat a fost rănit, după ce actorul Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită, pe un platou de filmare din New Mexico. Poliția a declarat că actorul a descărcat pistolul în timpul filmărilor pentru western-ul "Rust", a cărui acțiune se petrece în secolul al XIX-lea. Femeia ucisă se numește Halyna Hutchins (42 de ani) și lucra ca director de imagine, iar bărbatul rănit este Joel Souza (48 de ani), regizorul filmului.

Martor: Alec Baldwin a tras un singur glonţ

Potrivit tabloidului Showbiz411, Alec Baldwin a tras un singur glonţ, pe platourile de filmare ale filmului “Rust”, care a ucis-o pe Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza. Un martor ocular a povestit că femeia a fost lovită în plin, iar glonţul a ieşit pe partea cealaltă, oprindu-se în clavicula bărbatului rănit. Imediat, filmările au fost oprite, iar locul a fost împânzit de ambulanţe şi elicoptere cu paramedici. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă din nefericire Halyna Hutchins nu a supravieţuit drumului.

Reacţia lui Alec Baldwin după incidentul mortal

Potrivit ziarului local Santa Fe New Mexican, Alec Baldwin ar fi fost văzut plângând, în afara biroului șerifului local. Acesta ar fi repetat: "De ce mi-aţi dat un pistol real? În viaţa mea nu am mai pus mâna pe un pistol cu gloanţe reale". Actorul în vârstă de 68 de ani este co-producător al filmului "Rust".

Cine era Halyna Hutchins, femeia ucisă

Potrivit site-ului ei personal, Halyna Hutchins era din Ucraina și a crescut într-o bază militară din Cercul Arctic. A studiat jurnalismul la Kiev și filmul în Los Angeles, fiind numită "stea în devenire" de revista American Cinematographer în 2019. 

A fost director de imagine pentru filmul de acțiune "Archenemy" (2020), regizat de Adam Egypt Mortimer. "Sunt atât de trist că am pierdut-o pe Halyna. Și atât de înfuriat că acest lucru se poate întâmpla pe un platou de filmare. Era un talent strălucit, absolut dedicată artei și filmului", a scris Adam Egypt Mortimer pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Experţii cred că Alec Baldwin poate fi tras la răspundere pentru moartea Halynei Hutchins. Tragedia s-ar putea repeta oricând: "Sunt foarte zgârciţi"