Antena Meniu Search
x

Cum au ajuns gloanțele reale în arma lui Alec Baldwin. Cel care i-a dat pistolul a fost concediat în trecut din cauza unei arme

Stare de şoc la Hollywood. Mai multe echipe de producţii au anunţat că renunţă la pistoalele de recuzită, care sunt de fapt arme reale, în favoarea unor replici de tip airsoft, adică cu bile de plastic, după moartea regizoarei Halyna Hutchins, împușcată accidental. În plus, cel care i-a înmânat pistolul actorului Alec Baldwin a fost concediat pentru un incident similar în trecut. Iar cu două zile înainte de tragedie, s-au produs alte două descărcări accidentale de armă pe platourile de la Rust.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 14:15

Asistentul de regie al filmului „Rust”, cel care i-a înmânat pistolul lui Alec Baldwin, înainte tragedia de săptămâna trecută, a fost concediat acum 3 ani dintr-o altă producție de film după ce o armă “s-a descărcat neașteptat” şi a rănit o persoană, a declarat compania de producție a filmului pentru CNN. Dave Halls era asistent de regie la filmul „Freedom’s Path” în 2019, când o armă „s-a descărcat neașteptat” pe platoul de filmare. Un membru al echipei de sunet a fost rănit la ureche din cauza zgomotului puternic, a declarat luni compania de producție Rocket Soul Studios.

Bărbatul care i-a înmânat arma lui Alec Baldwin, concediat pentru un incident similar

Angajatul a fost evaluat de un medic pe platou și a fost sfătuit să primească tratament medical. A revenit la filmări câteva zile mai târziu. În urma incidentului, Halls a fost scos de pe platou și concediat, a spus compania. „Halls a fost scos de pe platou imediat după descărcarea pistolului. Filmările nu au fost reluate până când Dave nu a fost îndepărtat. A fost întocmit şi un raport despre incident", a  anunţat compania.

Săptămâna trecută, actorul Alec Baldwin a împușcat doi membri ai echipei de filmare de la producţia “Rust”, după ce Dave Halls i-a înmânat un pistol din recuzită, asigurându-l pe actor că arma are gloanţe oarbe. Regizorul filmului a fost împușcat în umăr, iar regizoarea de imagine Halyna Hutchins a fost ucisă în timpul repetițiilor de joi. Baldwin a declarat vineri într-o declarație că este cooperant cu poliția. Nu au fost depuse acuzații în acest caz.

Pe acelaşi subiect

Alte două descărcări accidentale de armă la filmările Rust

În plus, au existat cel puțin alte două descărcări accidentale de armă pe platoul filmului produs de Alec Baldwin chiar în zilele dinaintea tragediei, potrivit CNN care citează mai multe surse.  Descărcările s-au produs pe 16 octombrie, când membrii echipei de filmare au tras accidental două gloanțe după ce li s-a spus că arma este „rece” (n.r. nu este încărcată cu goanţe reale), a informat Los Angeles Times, citând doi martori la incident. Nu se cunosc detalii dacă gloanţele respective erau reale sau nu. Nimeni nu a fost rănit în urma descărcărilor accidentale, a informat Wall Street Journal.

Producătorii filmului spun că nu știau de probleme

Producătorii filmului au spus, vineri, într-o declarație, că nu ştiau de problemele de siguranță înainte de tragedie. „Siguranța angajaţilor este prioritatea principală a Rust Productions și a tuturor celor asociați cu compania. Deși nu am fost anunțați de nicio plângere oficială privind siguranța armelor sau a recuzitei pe platou, vom efectua o anchetă internă a procedurilor noastre. Producția este oprită pe termen nedefinit. Vom continua să cooperăm cu autoritățile din Santa Fe în ancheta lor și să oferim consiliere psihologică actorilor și echipei în această perioadă tragică”, a anunţat Rust Movie Productions LLC.

Cum au ajuns gloanțele reale în arma lui Alec Baldwin - cheia anchetei

Un mandat de percheziție depus de Biroul Șerifului din Santa Fe a menţionat că lui Alec Baldwin i-a fost înmânată o armă de către Dave Halls, asistentul de regie al filmului, care nu știa că arma avea gloanţe reale.  Modul în care au ajuns gloanțele reale în arma lui Alec Baldwin este cheia investigației privind tragedia de pe platourile de filmare. Regizorul filmului Rust le-a spus autorităților că Alec Baldwin exersa cu pistolul când arma a fost descărcată. Între timp oamenii legii așteaptă raportul medicului legist pentru a determina ce a ucis-o pe Halyna Hutchins. 

Potrivit unei declarații depuse la o instanță din Santa Fe săptămâna trecută, asistentul David Halls a strigat „pistol rece” înainte de a-i înmâna lui Baldwin arma de foc. Halls nu știa că ar exista gloanțe reale în arma respectivă, unul dintre cele trei pistoale din recuzită care au fost pregătite într-un cărucior de un armurier pentru film.

La filmări, un „pistol rece” înseamnă nu este încărcat cu muniție (iar unul ”cald” este unul cu gloanțe reale). Arma poate fi încărcată ulterior cu gloanțe oarbe, dacă urmează să fie folosită în scenă. Gloanțele oarbe sunt cartușe care conțin praf de pușcă și ușor sigilate la vârf, unde ar sta în mod normal glonțul. Atunci când este apăsat trăgaciul unei arme din recuzită cu glonț orb se vede reculul și lumină la țeava pistolului, dar niciun glonț nu este din ea, explică Paul Callan, analist CNN

Chiar și un pistol încărcat cu gloanțe oarbe poate provoca răni, motiv pentru care armurierii recomandă o distanță de siguranță de aproximativ 6 metri de armă. Toți cei aflați pe un platou de filmare în care sunt folosite arme trebuie să fie antrenați pentru a conștientiza pericolul potențial reprezentat de gloanțele oarbe.

În acest caz, procurorii vor analiza faptele pentru a determina cine era responsabil pentru a verifica arma înainte de a-i fi înmânată lui Baldwin. Orice persoană implicată care nu a examinat corespunzător armele de foc programate pentru utilizare pot fi puse sub acuzare în ancheta penală pentru neglijență. 

Baldwin nu avea responsabilitatea de a opri repetiția și de a examina pistolul pentru a stabili dacă pistol este rece sau cald. În practica din industria cinematografică, un actor are dreptul de a se baza pe alte persoane de pe platou, responsabile de siguranța armelor de foc. Poliția îi va interoga pe armurierul filmului, o tânără de 24 de ani, Hannah Gutierrez, care încă nu a făcut o declarație publică, și pe asistentul de regizor, Dave Halls. Cu toate acestea, Alec Baldwin poate avea probleme în calitate de producător al filmului, dacă se dovedește că știa de neregulile de pe platou sau că a angajat persoane nepotrivite pe salarii mai mici pentru a reduce costurile producției. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Cum au ajuns gloanțele reale în arma lui Alec Baldwin. Cel care i-a dat pistolul a fost concediat în trecut din cauza unei arme