Explozia din Crevedia a avut ecou în presa internațională. A fost asemănată cu o altă tragedie de proporții
Explozia din Crevedia. O întreagă lume vorbeşte despre tragedia din ţara noastră, după ce patru explozii au zguduit localitatea Crevedia, din judeţul Dâmboviţa. Mai multe cisterne cu GPL au sărit în aer. Unul dintre angajaţii unui depozit ilegal ar fi fumat o ţigară în timp ce muta combustibilul. Imaginile surprinse sunt apocaliptice.
În presa din Marea Britanie, Franţa şi Italia se vorbşte despre explozia de la Crevedia ca fiind un dezastru fără precedent. Între timp, în Australia, Statele Unite şi chiar Rusia, jurnaliştii se întreabă cum de s-a ajuns la o astfel de tragedie când autorităţile ştiau că existau mult nereguli.
Presa internațională scrie despre catastrofa din Crevedia
În presa din Emiratele Arabe Unite şi din Qatar, explozia de la Crevedia este comparată cu incendiul de la Colectiv, despre care ziarele scriu că a fost tot rezultatul neglijenţei autorităţilor.
S-a dezlănţuit iadul aseară, aproape de Bucureşti. Patru explozii au zguduit localitatea Crevedia, din judeţul Dâmboviţa. Mai multe cisterne cu GPL au sărit în aer. Unul dintre angajaţii unui depozit ilegal ar fi fumat o ţigară în timp ce muta combustibilul. Imaginile surprinse sunt apocaliptice - o ciupercă uriaşă de foc şi fum, ca după un bombardament pe frontul din Ucraina, a putut fi văzută din Capitală, la 25 de kilometri distanţă. Doi oameni au murit, 56 sunt răniţi, unii dintre ei în stare gravă. Localnici, pompieri, poliţişti, jandarmi. Deflagraţia a fost atât de puternică încât a rupt hainele celor prinşi de suflu în apropiere şi a topit căştile salvatorilor.
- Explozia din Crevedia. Primarul din Caracal, al cărui fiu deţine depozitul GPL, s-a autosuspendat din PSD. Ion...
- Explozia din Crevedia LIVE TEXT. Bilanţ cutremurător: 2 morţi şi 56 de răniţi, dintre care 43 de salvatori....
- Alți șase răniți în exploziile de la Crevedia vor fi transferați în Austria, Germania şi Norvegia. Anunțul...
Explozia de la Crevedia, o tragedie ce putea fi evitată
O grădiniţă la care în timpul săptămânii vin peste 100 de copii a fost pulverizată. Doar structura de cărămidă a rămas intactă. Imaginaţi-vă dacă exploziile aveau loc în altă zi şi la altă oră. Şi, după ce am văzut medicii şi zecile de ambulanţe de la faţa locului, ne-am întors în timp, în urmă cu aproape opt ani, după nenorocirea de la Colectiv. Încă nu există un centru de tratament pentru marii arşi. Avem în continuare de toate, dar trebuie să ducem răniţii în străinătate, daca vrem să le dăm o şansă la viaţă.
Şi mai avem anchete peste anchete, ca de fiecare dată, care să stabilească dacă s-a intervenit ca la carte. Ni se spune că da, rămâne însă să vedem dacă a fost sau nu aşa. În mod clar a fost o serie întreagă de nereguli care au dus la tragedie. Ca şi în cazul tânărului drogat care a ucis doi oameni cu maşina pe litoral, sunt autorităţi care au închis ochii şi nu şi-au făcut treaba.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰