Antena Meniu Search
x

Video Un băiat de patru ani şi-a pierdut viaţa, alţi patru oameni, între care doi români, au fost grav răniţi, după o explozie într-un bloc din Torino

Un copil de patru ani şi-a pierdut viaţa şi patru oameni, între care doi români, au fost răniţi în oraşul italian Torino, după o explozie puternică ce a pus la pământ o clădire cu mai multe apartamente. Unul din români este internat în stare foarte gravă, cu arsuri pe 50 la sută din corp. Dezastrul a fost provocat de explozia unei butelii de gaz, potrivit primelor constatări ale pompierilor.

de Redactia Observator

la 25.08.2021, 09:34

Vezi și

Explozia s-a produs cu puţin timp înaintea orei 9 dimineaţa şi a cutremurat întregul cartier, situat aproape de stadionul formaţiei Juventus Torino. Din clădirea cu şase apartamente, locuite în majoritate de imigranţi din Europa de Est, au rămas în picioare doar câteva ziduri înconjurate de moloz. Până la sosirea pompierilor, localnicii au scos din ruine câţiva răniţi. 

Giovanni Todarello: Am auzit un zgomot puternic, o explozie, am ieşit afară, am văzut fum, am sunat la urgenţă, apoi am mers să văd ce se întâmplase şi am văzut că edificiul se prăbuşise. 

Un român a ajuns la spital cu arsuri pe 50% din corp

Din nefericire, explozia a răpit viaţa unui băiat de patru ani, dintr-o familie albaneză. După câteva ore de căutări, pompierii au găsit trupul neînsufleţit. Mama copilului reuşise să alerteze serviciul de urgenţă deşi era şi ea blocată sub dărâmături. În stare de şoc, a fost internată la spital. Mult mai gravă este situaţia unuia din răniţi, un român pe nume Robert Panaite, potrivit presei locale. Cu arsuri de gradul doi şi trei pe 50 la sută din corp, el este intubat iar medicii nu sunt siguri că îl vor putea salva. Explozia s-a produs chiar în ziua în care acesta împlinea 22 de ani, în momentul în care pleca la serviciu după ce dormise în apartamentul tatălui său, aflat temporar în România. 

Ioana Gheorghiaş: Suntem gata să răspundem la toate cererile conaţionalilor noştri, după acest episod tragic. 

Un alt român a suferit doar răni minore. Pe lângă consului României, la locul dezastrului au sosit primarul oraşului Torino şi alte oficialităţi. Clădirea nu era racordată la reţeaua de gaze iar locatarii foloseau butelii pentru gătit şi încălzire. Pompierii cred că explozia unei asemenea butelii s-a aflat la originea dezastrului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un băiat de patru ani şi-a pierdut viaţa, alţi patru oameni, între care doi români, au fost grav răniţi, după o explozie într-un bloc din Torino