Antena Meniu Search
x

Video "Făceau sudură și au zburat scântei". Ioan a murit într-o explozie teribilă la o fabrică din Spania. Românul de 41 de ani a lăsat în urmă doi copii

Tragedie într-o familie de români din Spania, în urma unei explozii cumplite produse, joi la amiază, la fabrica biodiesel din Calahorra, regiunea La Rioja. Două persoane - un muncitor maramureșean și fiul patronului - și-au pierdut viața în deflagrație. Ioan Buda avea 41 de ani, era căsătorit și locuia ăn Spania de mai mulți ani, alături de soție și de cei doi copii ai lor.

De Veronica Micu la 27.05.2022, 11:06

Nenorocirea s-a produs într-o clipă. Era ora 12:53 când un muncitor al fabricii biodiesel din Calahorra a pus mâna pe telefon și a alertat serviciile urgență, spunând: "A explodat, a explodat!". 

Deflagrația se produsese la unul dintre cele trei rezervoare de combustibil ale stației biodiesel, de 400 de metri cubi, scrie El Espaniol. Echipele de pompieri au reușit, într-un final, să controleze flăcările care, la șase ore de la explozie, încă mai provocau o mare coloană de fum negru în zona industrială. 

Pe acelaşi subiect

Pentru Ioan, un român care muncea în fabrică, nu s-a mai putut face nimic. Porivit vasiledale.ro, bărbatul de 41 de ani era de loc din Ungureni, județul Maramureș. Era căsătorit și locuia de mai mulți ani în Spania, alături de soție și de cei doi copii ai lor.

"Făceau sudură și au zburat scântei". Filmul tragediei din Calahorra

Jurnaliștii spanioli de la El Pais scriu că explozia s-a produs în jurul orei 12:45. Din primul moment, la locul deflagrației au fost mobilizate toate echipajele de intervenție disponibile, mai ales că, în apropiere, erau 250 de copii care făceau drumeții și care au fost imediat scoși din zonă cu autobuzele. 

Serviciile de urgență care s-au deplasat la locul evenimentului au confirmat decesul ambelor victime și au evacuat uzina. Ceilalţi 24 de lucrători ai staţiei au suferit răni uşoare. Doar unul dintre ei a trebuit să fie transferat la spital, pentru a fi externat ulterior. 

Pompierii lucrează pentru stingerea incendiului, misiune care poate dura câteva zile.

Până la această oră, autoritățile din La Rioja nu au anunțat o cauză oficială a producerii exploziei, deși anchetatorii ar indica o posibilă eroare umană. "Acești doi operatori, care nu sunt de la firmă, ci de la un subcontractant, făceau sudură și au zburat scântei", au afirmat surse din poliție.

La fața locului lucrează aproximativ 80 de oameni. Cel mai urgent lucru, după cum a explicat șeful operațiunii, este prevenirea răspândirii radiațiilor termice în zona în care se află rezervoarele cu lichid inflamabil. Forța și direcția vântului au favorizat ca aceasta să se îndepărteze de orașul Calahorra, așadar nu a reprezentat un pericol pentru populație.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » "Făceau sudură și au zburat scântei". Ioan a murit într-o explozie teribilă la o fabrică din Spania. Românul de 41 de ani a lăsat în urmă doi copii