Antena Meniu Search
x

Familia lui George Floyd, nemulţumită de pedeapsa primită de poliţistul Derek Chauvin: "La naiba, nu! Nu e drept!" Rudele voiau pedeapsa cu moartea

Derek Chauvin, poliţistul găsit vinovat pentru moartea lui George Floyd, a fost condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare.

de Redactia Observator

la 26.06.2021, 17:06

Familia lui George Floyd, nemulţumită de pedeapsa primită de poliţistul Derek Chauvin: "La naiba, nu! Nu e drept!" Rudele voiau pedeapsa cu moartea

Familia lui George Floyd a fost dezamăgită de sentinţă. Rudele afro-americanului decedat după intervenţia brutală a forţelor de ordine se aşteptau ca Chauvin să fie condamnat la moarte.

"Pariezi că dacă un bărbat de culoare ar fi stat pe gâtul unui alb ar fi luat 22 de ani de închisoare? Nu. Ar fi fost condamnat la pedeapsa cu moartea. Nu este drept. Nu, nu. La naiba, nu!", a fost mesajul lui LaTonya Flyod, sora lui George Floyd.

Familia lui Floyd speră ca la tribunalul federal lucrurile să se schimbe, iar pedeapsa lui Derek Chauvin să fie înăsprit. Avocatul familiei Floyd se declară totuşi mulţumit de decizia instanţei. "Este vorba despre cea mai mare pedeapsă la care a fost condamnat vreodată un poliţist în istoria statului Minnesota", a declarat Ben Crump.

Cine este George Floyd

Pe acelaşi subiect

George Floyd a murit pe 25 mai 2020, la Minneapolis, după ce a fost ţinut la pământ timp de nouă minute, cu mâinile încătuşate la spate, de către Derek Chauvin, care şi-a ţinut genunchiul pe gâtul său. Uciderea lui Floyd a dus la proteste masive în SUA şi a emoţionat întreaga lume.

Înainte de a fi ucis, George Floyd a cumpărat un pachet de țigări de la un magazin. Un angajat a crezut că a folosit o bancnotă falsă și a chemat poliția după ce Floyd a refuzat să dea înapoi țigările. Când au sosit ofițerii, i-au ordonat lui George Floyd să iasă din mașina lui parcată și l-au încătușat. A urmat o luptă când cei 4 ofițeri au încercat să-l introducă în mașina echipajului. L-au pus la pământ și l-au prins sub greutatea lor. Chauvin și-a ținut apăsat genunchiul pe ceafa lui Floyd mai mult de nouă minute.

În timp ce era reținut, George Floyd a spus de peste 20 de ori că nu poate respira, a strigat după mama lui și a implorat să fie lăsat să respire. Când a sosit ambulanța, Floyd era inconștient. A fost declarat mort aproximativ o oră mai târziu. Moartea sa a fost filmată de Darnella Frazier, acum în vârstă de 18 ani, care se plimba cu verișoara ei când a văzut arestarea.

Ea a spus că a început să înregistreze incidentul cu telefonul pentru că a văzut ”un bărbat îngrozit, care cerșea pentru viața lui”. La începutul acestei luni, tinerei i s-a acordat un premiu special Pulitzer, cel mai prestigios premiu din jurnalismul american, pentru că a filmat scena.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Familia lui George Floyd, nemulţumită de pedeapsa primită de poliţistul Derek Chauvin: "La naiba, nu! Nu e drept!" Rudele voiau pedeapsa cu moartea