Antena Meniu Search
x

Farsorii Vovan şi Lexus, susţinătorii lui Putin, au mai făcut "o victimă". Cum l-au păcălit pe şeful Rezervei Federale a SUA

Preşedintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, a avut recent o convorbire telefonică cu Volodimir Zelenski. Sau cel puţin aşa a crezut, pentru că Bloomberg a relatat joi că ceea ce preşedintele Fed a crezut că a fost o convorbire oficială, purtată în ianuarie, a fost de fapt o farsă telefonică din partea a doi ruşi, Vladimir Kuzneţov şi Aleksei Stoliarov (Vovan şi Lexus), susţinători ai lui Vladimir Putin, iar fragmente din conversaţie au fost difuzate la televiziunea rusă de stat, relatează The Guardian.

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 12:11

Farsorii Vovan şi Lexus, susţinătorii lui Putin, au mai făcut "o victimă". Cum l-au păcălit pe şeful Rezervei Federale a SUA
Farsorii Vovan şi Lexus, susţinătorii lui Putin, au mai făcut "o victimă". Cum l-au păcălit pe şeful Rezervei Federale a SUA - Profimedia Images

Fed a declarat însă că videoclipul difuzat de televiziunea de stat rusă pare să fi fost editat. Fed nu a putut confirma acurateţea dialogului, a relatat Bloomberg.

Într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Fed a recunoscut că a avut loc această conversaţie, spunând: "Preşedintele Powell a participat la o conversaţie în ianuarie cu cineva care s-a prezentat în mod fals ca fiind preşedintele ucrainean. A fost o conversaţie amicală şi a avut loc în contextul în care ne-am exprimat sprijinul pentru poporul ucrainean în această perioadă dificilă. Nu au fost discutate informaţii sensibile sau confidenţiale".

Purtătorul de cuvânt a mai spus că problema a fost sesizată organelor corespunzătoare de aplicare a legii şi, din respect pentru eforturile lor, nu va face alte comentarii. În cele câteva fragmente din conversaţie, care au circulat masiv online, Powell pare să abordeze subiecte precum inflaţia şi banca centrală rusă.

Cum s-a desfăşurat dialogul cu farsorii lui Putin

Pe acelaşi subiect

La un moment dat, farsorii întreabă: "În opinia dumneavoastră, ce alte ţări au avut mai mult de suferit din cauza situaţiilor politice recente (din punct de vedere economic)?".

Powell răspunde: "Ei bine, aş spune că nu Statele Unite. Avem propria noastră energie aici, aşa că nu suntem chiar noi... Ştiţi mai bine decât mine, dar vor fi... Polonia şi ţările din Europa de Est, care sunt apropiate de Ucraina".

El adaugă: "Vedem cu toţii ce se întâmplă, oameni ca mine vor să vă sprijine în orice fel putem, dar am modalităţi limitate de a face acest lucru în cadrul activităţii mele profesionale."

Conversaţia se îndreaptă către subiectul inflaţiei, farsorii întrebând: "Scăderea inflaţiei este în mod clar mai mică decât ne-am dori şi, dacă începe să crească, este Fed pregătită să majoreze din nou semnificativ ratele (dobânzii)?"

Powell răspunde: "Da, bineînţeles. Dacă va fi nevoie să creştem mai mult ratele, atunci o vom face cu siguranţă. Am majorat ratele foarte mult anul trecut, semnificativ din punct de vedere istoric, pentru a ajunge în locul în care ne aflăm acum."

Cei doi umorişti ruşi au făcut astfel de farse şi allor lideri, purtând o discurţie inclusiv cu Christine Lagarde, şefa Băncii Centrale Europene, când au pretins, de asemenea, că sunt Zelenski. "Preşedinta a fost de acord cu această conversaţie cu bună-credinţă, pentru a-şi demonstra sprijinul pentru Ucraina şi pentru poporul său care se apără în războiul de agresiune al Rusiei", a declarat un purtător de cuvânt al BCE pentru Bloomberg.

Printre alţi lideri păcăliţi se numără fostul cancelar german Angela Merkel şi preşedintele polonez, Andrzej Duda, reaminteşte The Guardian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Farsorii Vovan şi Lexus, susţinătorii lui Putin, au mai făcut "o victimă". Cum l-au păcălit pe şeful Rezervei Federale a SUA