Antena Meniu Search
x

Femei politicieni care au schimbat lumea: Margaret Thatcher, Indira Gandhi, Eleanor Roosevelt

Margaret Thatcher, indiscutabil una dintre cele mai respectate femei din lume, a decedat astazi, la 87 de ani. Iata si alte femei care, precum "Doamna de Fier", au schimbat lumea.

Margaret Thatcher (1925 – 2013)

Prima femeie prim ministru din Marea Britanie, Margaret Thatcher este simbolul unui deceniu. Este cunoscuta in special pentru accentul pe care il punea pe responsabilitatea individuala si sustinerea pietelor libere. A cultivat o relatie stransa cu presedintele american Roland Reagan, insa a fost mai sceptica in ceea ce priveste integrarea europeana. A decedat in 8 aprilie 2013, ca urmare a unui infarct.

AFLA CINE A FOST MARGARET THATCHER, "DOAMNA DE FIER"!

Ecaterina cea Mare (1729 – 1796)

Cunoscuta si ca Ecaterina a II-a a Rusiei, aceasta a fost unul din cei mai important conducatori politici din secolul XVIII. Se spune ca Ecaterina cea Mare a jucat un rol important in ajutorarea ibagilor rusi. Punea mare pret pe arta si a contribuit la consolidarea Rusiei ca una dintre tarile puternice ale Europei.

Eleanor Roosevelt (1884 – 1962)

A fost sotia si consilierul politic al presedintelui american F.D. Roosevelt. Eleanor a avut o importanta contributie in domeniul drepturilor omului, un subiect de care s-a ocupat pe tot parcursul vietii sale. In calitate de presedinte al Comisiei Drepturilor Omului din Natiunile Unite, a ajutat in 1948 la redactarea Declaratiei universal a drepturilor omului.

Vezi poze inedite cu Margaret Thatcher!

Indira Gandhi (1917 – 1948)

A fost prima femeie prim ministru in India. A ocupat aceasta functie in perioadele 1966-1977 si 1980-1984. Acuzata de tendinte autoritare, a reusit sa evite in cele din urma o lovitura de stat militara atunci cand a fost de accord cu organizarea alegerilor la sfarsitul “perioadei de urgenta”, in 1977. A fost asasinata in 1984 de garzile sale de corp, ca raspuns la iesirea ei nervoasa din Templul de Aur.

Benazir Bhutto (1953 – 2007)

Benazir Bhutto a fost prima femeie prim ministru intr-o tara musulmana. A ajutat la tranzitia Pakistanului de la dictatura la democratie, inca de la investirea sa ca premier, in 1988. A lucrat pentru implementarea mai multor reforme sociale, in special pentru ajutorarea femeilor si saracilor. A fost asasinata in 2007.

sursa foto: morethings.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Femei politicieni care au schimbat lumea: Margaret Thatcher, Indira Gandhi, Eleanor Roosevelt