Antena Meniu Search
x

Foto Femeie executată după ce a ucis o gravidă și i-a furat bebelușul, în SUA

O femeie de 52 de ani acuzată că a ucis o gravidă și i-a răpit copilul din pântece, pe care l-a declarat ulterior ca fiind al ei, a fost executată în Statele Unite. Este prima pedeapsă capitală aplicată unei persoane de sex feminin în ultimii 68 de ani.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 13.01.2021, 09:36

femeie executată în SUA
Lisa Montgomery - Profimedia Images
  • Atenție, informații ce pot avea impact emoțional

Administrația Trump a executat-o pe Lisa Montgomery, singura femeie care se afla pe lista federală a condamnaților la moarte.

Într-o încercare de a-i salva viața, avocații individei au argumentat că aceasta ar fi avut o istorie de traumă și abuz sexual, istorie care i-a marcat viața și a contribuit la crimă. Potrivit publicației New York Times, cazul Lisei M. Montgomery a stârnit o dezbatere privind rolul traumelor din trecut în ceea ce privește condamnarea în instanțele de judecată.

În ciuda unor ordine ale judecătorilor ce au amânat execuția pentru o anumită perioadă de timp, femeia a fost declarată moartă la ora 01.31, la un complex penitenciar din Indiana. Moartea a fost provocată prin injecție letală și este a 11-a execuție de când Administrația Trump a reînceput aplicarea pedepsei capitale la nivel federal, după o pauză de 17 ani.

O crimă cumplită

Folosind un pseudonim, Montgomery, care pretindea în mod mod fals că este însărcinată, se declarase interesată să cumpere un cățel de la Bobbie Jo Stinnett. Ajunsă în casa victimei, Montgomery a sugrumat-o, i-a tăiat abdomenul și a scos copilul, pe care apoi l-a prezentat ca fiind al ei.

Crima a avut loc în 2004.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Femeie executată după ce a ucis o gravidă și i-a furat bebelușul, în SUA