Foto

Femeie executată după ce a ucis o gravidă și i-a furat bebelușul, în SUA

De Daniel Murărescu.
Publicat: 13.01.2021, 09:36.
Actualizat: 13.01.2021, 09:36

O femeie de 52 de ani acuzată că a ucis o gravidă și i-a răpit copilul din pântece, pe care l-a declarat ulterior ca fiind al ei, a fost executată în Statele Unite. Este prima pedeapsă capitală aplicată unei persoane de sex feminin în ultimii 68 de ani.

femeie executată în SUA

Lisa Montgomery

Profimedia Images

Administrația Trump a executat-o pe Lisa Montgomery, singura femeie care se afla pe lista federală a condamnaților la moarte.

Într-o încercare de a-i salva viața, avocații individei au argumentat că aceasta ar fi avut o istorie de traumă și abuz sexual, istorie care i-a marcat viața și a contribuit la crimă. Potrivit publicației New York Times, cazul Lisei M. Montgomery a stârnit o dezbatere privind rolul traumelor din trecut în ceea ce privește condamnarea în instanțele de judecată.

În ciuda unor ordine ale judecătorilor ce au amânat execuția pentru o anumită perioadă de timp, femeia a fost declarată moartă la ora 01.31, la un complex penitenciar din Indiana. Moartea a fost provocată prin injecție letală și este a 11-a execuție de când Administrația Trump a reînceput aplicarea pedepsei capitale la nivel federal, după o pauză de 17 ani.

O crimă cumplită

Folosind un pseudonim, Montgomery, care pretindea în mod mod fals că este însărcinată, se declarase interesată să cumpere un cățel de la Bobbie Jo Stinnett. Ajunsă în casa victimei, Montgomery a sugrumat-o, i-a tăiat abdomenul și a scos copilul, pe care apoi l-a prezentat ca fiind al ei.

Crima a avut loc în 2004.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.