Antena Meniu Search
x

Un fermier din China, ramas fara brate, construieste maini bionice

Nevoia e cel mai bun profesor. O demonstreaza un fermier din China, care a inceput sa construiasca maini bionice, dupa ce si-a pierdut ambele brate intr-o explozie.

Vezi și

Chiar daca le-a construieste cu scule rudimentare intr-un sopron, se vand ca painea calda. Asta pentru ca sunt mai practice si mai ieftine decat pe cele pe care le primesc in spital.

Si-a pierdut ambele maini in urma cu noua ani, insa Sun Jifa, un fermier din China, nu s-a dat batut de soarta. A vrut sa isi cumpere un set de maini bionice, dar nu si-a permis sa plateasca pretul prea mare, astfel ca a intrat in atelier si si-a creat singur mainile artificiale.

“Transfera puterea de la miscarea naturala a cotului meu la deget, permitandu-i sa apuce si sa tina. Pentru cealalta mana, rotind cele doua degete, pe care inca le mai pot folosi, pot sa imi deschid si sa imi inchid pumnul asa”, explica Sun Jifa.

Nu a fost o misiune usoara. Neavand studii, chinezul a lucrat opt ani pentru a putea ajunge la acest stadiu, timp in care si-a modificat de cateva sute de ori mainile artificial: “Folosind aceste maini, pot sa imi ajut familia la treburi casnice, pot sa lucrez pe ferma si nu mai sunt inutil. Chiar simt ca s-a ridicat o povara. Nu mai sunt un parazit si pot fi de folos”.

Pe langa munca la camp, chinezul a descoperit o noua metoda de a-si sustine financiar familia. A transformat aceasta intamplare regretabila intr-o afacere de familie si, acum, are zeci de clienti carora le construieste proteze.

“Ma simt bine cu mainile artificiale ale domnului Sun. Cand ma voi intoarce acasa, ma vor ajuta sa lucrez pe utilajele. Protezele conventionale pot indeplini doar cateva miscari cand lucrez cu masinarii. Nu au prea multa forta, dar aceste maini artificiale imi vor fi de mare ajutor cand voi lucra pe utilaje”, spune unul dintre clientii chinezului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Stiri externe » Un fermier din China, ramas fara brate, construieste maini bionice