Antena Meniu Search
x

Video Festivalul Cannes 2021. Filmul „La civil”, regizat de Teodora Mihai şi produs de Cristian Mungiu, în competiţia Un Certain Regard

Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, ajuns la cea de-a 74 -a ediţie, revine anul acesta, cu o ediție amânată din luna mai ...în luna iulie. Lungmetrajul „La civil”, regizat de Teodora Mihai şi produs de Hans Everaert pentru Menuetto, Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Cristian Mungiu pentru Mobra Films, şi Michel Franco, a fost selectat în competiţia Un Certain Regard din cadrul Festivalului de anul acesta.

de Redactia Observator

la 04.06.2021, 10:19

Vezi și

24 de filme vor concura pentru trofeul Palme d'Or

Un Certain Regard va fi redusă anul acesta „la dimensiunea originală”, a spus joi delegatul general al festivalului, Thierry Frémaux, în conferinţa în care este anunţată selecţia. Este vorba despre cinema-ul tânăr, de cercetare.

Optsprezece filme au fost selectate în secţiune, producţii din ţări ca Belgia, Austria, Israel, Rusia, SUA, Turcia şi Franţa, potrivit news.ro.

Lungmetrajul lui Mihai, coproducţie Belgia - România - Mexic, a fost filmat iarna trecută în Mexic, şi este inspirat de întâmplări reale. O mamă a cărei fiică este răpită, plăteşte recompensa cerută, dar fata nu se întoarce acasă. Autorităţile refuză să o mai ajute, iar femeia se găseşte în postura de a lupta pentru a-şi găsi copilul.  În plus, unul din producătorii filmului, Cristian Mungiu, va prezida juriul unei alte secţiuni paralele de la Cannes, "Săptămâna Criticii".

Este primul lungmetraj regizat de Teodora Mihai; din distribuţie fac parte Arcelia Ramírez, Álvaro Guerrero şi Jorge A. Jimenez.

În 2019, proiectul „La civil” (Mobra Film), scris de Teodora Mihai, Habacuc Antonio De Rosario, a primit la concursul Centrului Naţional al Cinematografiei 71,41 de puncte şi 1,5 milioane de lei.

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc între 6 şi 17 iulie. Toţi participanţii vor fi obligaţi să prezinte un certificat sanitar care să demonstreze că au fost vaccinaţi sau că nu sunt purtători de coronavirus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Festivalul Cannes 2021. Filmul „La civil”, regizat de Teodora Mihai şi produs de Cristian Mungiu, în competiţia Un Certain Regard