Antena Meniu Search
x

Într-o comună din Alpii Elveţieni a luat startul, pentru a 40 a oară, Festivalul Internaţional al Baloanelor cu Aer Cald

Timp de 9 zile, turiştii vor putea admira baloane dintre cele mai variate forme, mărimi şi. culori. Iar cei mai curajoşi sunt invitaţi chiar să zboare cu ele.

Vezi și

Timp de 9 zile, turiştii vor putea admira baloane dintre cele mai variate forme, mărimi şi. culori. Iar cei mai curajoşi sunt invitaţi chiar să zboare cu ele.

Umflarea impunătoarelor baloane este primul spectacol oferit zecilor de mii de turişti aşteptaţi la festivalul din localitatea elveţiană Château d'Oex, situată nu departe de lacul Geneva. De 40 de ani, festivalul este una din cele mai importante atracţii turistice ale regiunii. Pentru mulţi vizitatori a devenit deja o tradiţie de familie.

Este un eveniment popular, avem oameni care veneau aici când erau copii, iar acum sunt părinţi şi revin cu proprii lor copii. 

Anul acesta, la festival participă 70 de echipaje, bineînţeles cu tot atâtea baloane, venite din 15 ţări. Pe lângă priveliştea fascinantă a zborului baloanelor pe fondul munţilor înzăpeziţi, turiştilor le sunt oferite diverse expoziţii şi multe alte activităţi. Cea mai importantă este, fireşte, posibilitatea de a zbura în nacela unui balon. 

Aproape toţi zboară pentru prima dată şi este întotdeauna o plăcere să le vezi reacţia. La început sunt speriaţi, dar capătă încredere destul de repede şi se bucură, într-adevăr, de zbor. 

În prima zi, vremea noroasă le-a stricat planurile organizatorilor, care au fost nevoiţi să amâne ceremonia de deschidere.

Dar apoi norii s-au risipit iar baloanele au putut decola spre înălţimi. Nici vântul nu le-a pus probleme participanţilor.

Un bilet pentru întregul festival nu costă mai mult de 25 de franci elveţieni, iar pentru copiii sub 16 ani intrarea este gratuită. Cei ce doresc să şi zboare cu balonul trebuie totuşi să scoată din buzunar câteva sute de franci. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Într-o comună din Alpii Elveţieni a luat startul, pentru a 40 a oară, Festivalul Internaţional al Baloanelor cu Aer Cald