Festivalul Luminilor se desfășoară la Riga

Publicat: 19.11.2014, 07:29.
Actualizat: 19.11.2014, 08:36

Serile întunecate de toamnă sunt luminate, pe străzile capitalei letone, de spectaculosul festival "Riga Strălucitoare"

Serile întunecate de toamnă sunt luminate, pe străzile capitalei letone, de spectaculosul festival "Riga Strălucitoare"

Festivalul luminilor a fost creat acum şapte ani iar la actuala ediţie a căpătat o amploare deosebită, deoarece oraşul este, în acest an, capitala culturală a Europei.

Cortegiile de personaje fantastice purtătoare de lumini, instalaţiile artistice şi proiecţiile pe faţade sunt câteva elemente din programul festivalului "Riga Strălucitoare". Organizatorii şi-au propus ca, în cele cinci seri ale evenimentului, să-i facă pe oameni să uite că zilele sunt tot mai scurte iar întunericul coboară mai devreme peste oraş. Şi, într-adevăr, spectatorii mari şi mici sunt încântaţi de minunile luminoase întâlnite la tot pasul.

Festivalul a apărut acum şapte ani şi fiecare ediţie a adus ceva nou: decoraţii luminoase în pieţe şi parcuri sau demonstraţii de acrobaţie pe fond muzical. Anul acesta, programul a devenit internaţional, mai ales că Riga este şi capitală culturală europeană.

Pe lângă artiştii consacraţi, proprietarii clădirilor din centrul istoric al capitalei au fost invitaţi să contribuie şi ei la festival, decorând faţadele cu lumini, după gustul lor. Iar localnicii au înfruntat frigul pentru a se bucura de noua imagine strălucitoare a oraşului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.