Antena Meniu Search
x

Festivalul Luminilor se desfășoară la Riga

Serile întunecate de toamnă sunt luminate, pe străzile capitalei letone, de spectaculosul festival "Riga Strălucitoare"

Vezi și

Serile întunecate de toamnă sunt luminate, pe străzile capitalei letone, de spectaculosul festival "Riga Strălucitoare"

Festivalul luminilor a fost creat acum şapte ani iar la actuala ediţie a căpătat o amploare deosebită, deoarece oraşul este, în acest an, capitala culturală a Europei.

Cortegiile de personaje fantastice purtătoare de lumini, instalaţiile artistice şi proiecţiile pe faţade sunt câteva elemente din programul festivalului "Riga Strălucitoare". Organizatorii şi-au propus ca, în cele cinci seri ale evenimentului, să-i facă pe oameni să uite că zilele sunt tot mai scurte iar întunericul coboară mai devreme peste oraş. Şi, într-adevăr, spectatorii mari şi mici sunt încântaţi de minunile luminoase întâlnite la tot pasul.

Festivalul a apărut acum şapte ani şi fiecare ediţie a adus ceva nou: decoraţii luminoase în pieţe şi parcuri sau demonstraţii de acrobaţie pe fond muzical. Anul acesta, programul a devenit internaţional, mai ales că Riga este şi capitală culturală europeană.

Pe lângă artiştii consacraţi, proprietarii clădirilor din centrul istoric al capitalei au fost invitaţi să contribuie şi ei la festival, decorând faţadele cu lumini, după gustul lor. Iar localnicii au înfruntat frigul pentru a se bucura de noua imagine strălucitoare a oraşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Festivalul Luminilor se desfășoară la Riga