Meniu
Search
x

Fetiţă de doi ani, scoasă teafără de un pompier de sub ruine, după cutremurul din Turcia

Bilanţul cutremurului devastator din Turcia a ajuns la 31 de morţi şi peste 1500 de răniţi. Zeci de clădiri au fost puse la pământ. De mai bine de 24 de ore, salvatorii muncesc fără odihnă pentru a-i recupera în viaţă pe cei prinşi sub dărâmături.

De Redactia Observator la 26.01.2020, 11:55
Vezi și

Bilanţul cutremurului devastator din Turcia a ajuns la 31 de morţi şi peste 1500 de răniţi. Zeci de clădiri au fost puse la pământ. De mai bine de 24 de ore, salvatorii muncesc fără odihnă pentru a-i recupera în viaţă pe cei prinşi sub dărâmături.

Au scos până acum, de sub dărâmături, 45 de oameni, printre ei - mulţi copii. Seismul a fost urmat de sute de replici, unele de magnitudine peste 4. În România, cetăţenii turci se roagă pentru rudele de acasă.

La 24 de ore după cutremur, o fetiţă de doi ani şi jumătate a fost adusă la lumină, vie şi aproape nevătămată, de sub ruinele unei clădiri prăbuşite. Pentru oameni, este un adevărat miracol.

După alte câteva ore a fost salvată şi mama fetiţei. Din nefericire, soţul femeii a murit după ce şi-a protejat, cu propriul corp, soţia şi fiica.

Nu a supravieţuit nici al doilea copil al familiei, un băiat. Salvatorii din oraşul Elazig au reuşit, totuşi, să scoată de sub dărâmături zeci de supravieţuitori. Cu unii au vorbit, ore în şir, la telefon, pentru a-i ajuta să reziste.

Salvator: Azize, draga mea, strigă-i pe toţi cei care pot vorbi. Spune-le cum te cheamă. Strigă-i pe copii. Îţi răspund cu toţii? Azize, fă-i pe toţi să vorbească.

Seismul de vineri seara a fost deosebit de puternic. Localnicii vorbesc despre 40 de secunde de teroare. Iar urmările au fost deosebit de grave. Zeci de clădiri prăbuşite.

Oameni prinşi sub dărâmături. Ca într-un coşmar, au izbucnit şi incendii. Panică pe străzi, în timp ce pământul continua să se cutremure. Peste 500 de replici s-au înregistrat în primele 24 de ore.

Unda seismului a fost atât de puternică încât a fost resimţită şi în Siria, Georgia, Armenia, Liban şi Iran. Deşi noi nu am simţit cutremurul, staţiile de măsurare de pe întreg teritoriul au detectat mişcarea din Turcia până în Oradea.

În Constanţa, comunitatea turcă se roagă pentru cei care şi-au pierdut viaţa. Guvernul turc s-a mobilizat imediat şi a trimis în zona sinistrată echipe de salvare şi vehicule specializate.

Gulen Ilin: S-au organizat extraordinar de repede. Noaptea, la o oră au plecat echipe de salvare. Patru, cinci avioane de la Istanbul şi Ankara.

Preşedintele Turciei s-a întâlnit cu salvatorii şi cu supravieţuitorii şi a asistat la funeraliile unora dintre victime.

Recep Tayyp Erdogan: Odihnească în pace cei care şi-au pierdut viaţa. Le urez răniţilor însănătoşire grabnică şi mulţumesc întregii noastre naţiuni pentru manifestările de solidaritate.

Cutremurele sunt frecvente în Turcia. Întreaga ţară îşi aminteşte, acum, de marele seism din 1999. Atunci, peste 18 mii de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 50 de mii au fost răniţi. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Fetiţă de doi ani, scoasă teafără de un pompier de sub ruine, după cutremurul din Turcia