Antena Meniu Search
x

Video Drama unei fete de 15 ani care își acuză tatăl de viol. Autoritățile o trimit să stea lângă el, iar vecinii o văd pe ea vinovată

Statul român are zăhărel pentru abuzatorii de copii și bici pentru minorii abuzați. O fată de 15 ani şi-a acuzat tatăl de abuz sexual repetat. Anchetatorii l-au lăsat pe bărbat în libertate, iar copila a fost dată în grija unchiului său. Asta înseamnă că fata a fost pusă la dispoziția celui pe care îl acuză de agresiune, pentru că tatăl ei lucrează chiar în curtea fratelui său.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 27.07.2021, 20:42

Vezi și

În luna martie, asistentul social din Primăria Răchiţele a fost anunţat că mama fetei a plecat de acasă şi că minora rămâne în grija tatălui. De atunci ar fi început coşmarul, pentru că omul a început să bea. Pentru că nu mai suporta durerea şi ruşinea, tânăra a fugit de acasă. Când au găsit-o poliţiştii le-a spus că nu se mai întoarce pentru că tatăl o batjocoreşte de câteva luni şi vrea să pună capăt abuzului.

Femeie din sat: ”Pe la ţară, cam toţi beau câte un pahar, două. Păcat că, dacă e aşa, e grav! Dacă nu e aşa, iar e grav”.

Femeie din sat: ”Îl cunoşteam. E om ca lumea, fata e vinovată!”

Fata violată de tată a fost trimisă la casa unchiului ei

Pe acelaşi subiect

Consilierii Direcţiei de asistenţă socială şi protecţia copilului au pus-o să aleagă între două rele: un centru de plasament al statului şi casa fratelui tatălui său. Un loc în care îşi va întâlni zilnic părintele, pentru că acesta lucrează pentru unchiul ei, la firma pe care acesta o are în aceeaşi curte.

Corina Tilică, consilier DGASPC CJ: ”Minora este bulversată de situaţia în care se află. Îi este greu să gestioneze ce i s-a întâmplat, urmează să intre într-un program de consiliere psihologică şi în funcţie de rezultate se vor lua cele mai optime măsuri pentru asigurarea unui climat securizant.”

Gabriela Groza, doctor în psihologie judiciară: ”E foarte important ca victima să se simtă protejată. Asta poate să însemne şi izolarea, cu atât mai bine cu cât este protejată de agresor. Nu tot timpul se poate întâmpla asta”.

Tatăl acuzat de viol este în libertate

Procurorii au dechis dosar penal pentru acuzaţiile de viol şi act sexual cu un minor, dar presupusul violator, tatăl, este în libertate.

Alex Prunean, reporter Observator: ”Bărbatul a fost audiat timp de câteva ore, aici, la Parchetul din Huedin, dar nu a primit nici calitatea de suspect, pentru moment dosarul vizând doar faptele. Surse din anchetă spun încă nici nu s-a cerut expetiza IML, care să dovedească un presupus abuz sexual asupra minorei”.

Bărbatul acuzat de viol și soţia sa, care între timp s-a întors acasă, au acum în grijă trei copii, doi băieţi şi sora copilei de 15 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Drama unei fete de 15 ani care își acuză tatăl de viol. Autoritățile o trimit să stea lângă el, iar vecinii o văd pe ea vinovată