Fiul lui El Chapo, reţinut şi eliberat după ce traficanţii au făcut prăpăd într-un oraş mexican

De Redactia Observator.
Publicat: 18.10.2019, 21:49.
Actualizat: 18.10.2019, 21:50

Viaţa bate filmul de acţiune! Focuri de armă şi explozii au răsunat ore întregi pe străzile unui oraş mexican. Traficanţii de droguri şi poliţiştii s-au luptat în plină stradă, după ce autorităţile l-au localizat pe fiul celui mai temut traficant din lume - El Chapo.

Viaţa bate filmul de acţiune! Focuri de armă şi explozii au răsunat ore întregi pe străzile unui oraş mexican. Traficanţii de droguri şi poliţiştii s-au luptat în plină stradă, după ce autorităţile l-au localizat pe fiul celui mai temut traficant din lume - El Chapo. Tânărul care ar fi preluat conducerea clanului Sinaloa de la tatăl lui a fost arestat, dar apoi eliberat.

Par scene desprinse din filmele de acţiune. Este confruntarea violentă dintre traficanţii de droguri şi poliţişti.

Era ora 16 când localnicii oraşului mexican Culiacan au auzit primele focuri de armă. Haosul a cuprins toată localitatea.

Aceste imagini au fost surprinse chiar în centru, lângă procuratură. Simultan, forţele de ordine se confruntau cu oameni înarmaţi în numeroase alte colţuri ale oraşului.

O coregrafie organizată pentru a împiedica reţinerea lui Ovidio Guzmán López, fiul lui El Chapo şi liderul clanului Sinaloa, căruia o patrulă de poliţie îi descoperise ascunzătoarea.

Alfonso Durazo, ministrul mexican al Securităţii: O patrulă de poliţie l-a identificat pe Ovidio Guzman Lopez. Apoi, mai multe grupuri de oameni înarmaţi, membri ai clanului, au încercuit casa în număr mult mai mare decât cel al patrulei

Mai multe ore, oraşul a fost sub asediu.

Traficanţii au creat baraje din maşini cărora le-au dat foc şi au eliberat zeci de deţinuţi dintr-o închisoare.

La cumpărături, pe stradă sau în case, oamenii s-au rugat pentru vieţile lor.

Ovidio Guzman Lopez a fost reţinut şi eliberat ulterior pentru ca situaţia să nu degenereze. Oficial, nu există un bilanţ al victimelor, deşi imaginile filmate de martori surprind oameni întinşi la pământ, cel mai probabil morţi.

Ovidio Guzman Lopez este fiul lui El Chapo, închis, în prezent, într-un penitenciar de maximă securitate din Statele Unite pentru trafic de droguri de mare risc şi zeci de asasinate.

El Chapo este un personaj cunoscut şi pentru evadarea sa legendară din 2015, când a reuşit să iasă din închisoare printr-un tunel de peste un kilometru, săpat direct din celula sa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.