Antena Meniu Search
x

Video Fiul a încercat să-și salveze mama din flăcări, în timp ce fugeau de război. Drama din spatele accidentului cu 26 de morți produs la Rivne, în Ucraina

În seara zilei de 3 mai, în regiunea Rivne a avut loc cea mai mare tragedie produsă pe șoselele Ucrainei din ultimul deceniu. 26 de oameni au murit după un carambol înfiorător între o cisternă plină cu combustibil, un microbuz şi un autobuz plin cu pasageri, pe autostrada care leagă Kievul de orașul Ciop. Un băiat care a supravieţuit ororii se află în stare critică la spital, cu arsuri în proporție de 60%, după ce a încercat să-și salveze mama inconștientă, riscându-şi propria viaţă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.05.2022, 12:29

Teribilul accident a avut loc pe 3 mai, în jurul orei 19:30, la kilometrul 415 al autostrăzii Kiev - Ciop, în apropiere de satul Sitne, regiunea Rivne. Potrivit poliției regionale, şoferul unui microbuz Mercedes Vito a decis să depășească autobuzul care transporta 36 de persoane și a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu un camion ce transporta motorină. Cisterna s-a răsturnat și a zburat pe banda din sens opus, unde a lovit violent autobuzul plin cu oameni. 

Toate cele trei vehicule au luat foc. 

26 de oameni au murit în accidentul din Rivne

Pe acelaşi subiect

În autobuz se aflau şoferul şi 35 de pasageri și șoferul. 24 dintre ei au sfârşit pe loc, însă bilanţul final al tragediei este de 26 de persoane decedate, inclusiv şoferii autobuzului şi micobuzului. Bărbatul care conducea camionul cu combustibil a fost grav rănit și se află în stare critică la spital. 

Din cei 38 de oameni implicaţi în accident, doar 12 persoane au supraviețuit. Printre ei şi cel mai tânăr pasager din autobuz. Băiatul, pe nume Vadim Skrypets, abia împlinise 17 ani și fugea de război împreună cu mama lui, Tatiana, în vârstă de 45 de ani. Cei doi plecaseră din orașul Nijîn, regiunea Cernihiv, și urmau să ajungă în Polonia, căci autobuzul în care se aflau, în momentul producerii accidentului, circula pe ruta Harkov - Zgorzelec.

Vadim și-a pierdut tatăl în decembrie anul trecut şi nu o mai avea decât pe mama lui. Trupele ruse au venit în regiunea Cernihiv, iar Nijîn a fost și el bombardat.

Atunci, băiatul a decis să-şi ia mama şi să plece în Polonia. 

"Băiatul mergea cu mama lui în Polonia. Pierzându-și tatăl, a devenit capul familiei și nu a putut risca viața mamei sale! Nu știa că, salvând-o de război, ea va muri în timpul evacuării", a scris pe Facebook ucraineanca Irina Suslova, membru al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului.

Fiul a încercat să-și salveze mama din autobuzul în flăcări

În urma impactului cumplit între cisternă şi autobuzul plin cu 36 de oameni nevinovaţi, ambele vehicule au luat foc.

"Pasagerii au avut puțin timp să iasă, dar băiatul nu a putut să o părăsească pe singura persoană dragă rămasă în viața lui - mama sa. În ciuda durerii inumane de la arsuri, a încercat să-și salveze mama cu toate puterile, cât încă mai putea sta pe picioare... Mama a murit pe loc, iar Vadim a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului", spune Suslova.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acum, băiatul se află în centrul de arși din Rivne. Alături de el este mătușa Elena. 

La început, Vadim îşi suna mama tot timpul, nu ştia că a murit. Când starea lui s-a stabilizat, a fost anunțat că femeia care i-a dat viaţă nu mai este. "Nu ne-am ascuns, i-am spus. El înțelege ce s-a întâmplat", mărturiseşte mătușa tânărului.

Ucrainenii au strâns peste 60.000 de euro pentru tratamentul băiatului

Vadim este la Terapie Intensivă şi luptă să supravieţuiască, dar trebuie să treacă printr-o serie de operaţii costisitoare. Mătuşa băiatului ar trebui să plătească pentru tratament aproape 50.000 de euro, lucru imposibl. În ajutorul familiei a sărit, însă, Irina Suslova, care a iniţiat o strângere de fonduri. "Are 17 ani... şi toată viața înainte, încă poate trăi, poate să-și creeze propria familie într-o Ucraină liberă și independentă, dacă ajutăm! Prieteni, puteți să-i dați speranță de viață, putere să lupte mai departe!", a fost apelul parlamentarului ucrainean.

Datorită sensibilității oamenilor, într-o singură zi s-au strâns aproape 2 milioane UAH, adică peste 60.000 de euro. Toți banii au fost dați mătușii lui Vadim, pe care îl aşteaptă o reabilitare pe termen lung. Dar cu siguranță își va reveni.

"Prieteni! Sunteți MINUNAȚI! Ieri v-am spus povestea lui Vadim, care a reușit să câștige lupta pentru viață datorită ajutorului vostru! În aproape o zi, am strâns suma necesară pentru operaţii.

Vă mulțumim că ajutați la salvarea de vieți! Toate acestea au devenit posibile datorită vouă! Ucraineni, sunteți INCREDIBILI! Slavă Ucrainei!", a transmis, joi, Irina Suslova, pe Facebook.

Ieri, politiciana a postat un nou mesaj prin care a anunţat că Vadim a trecut cu bine de prima operaţie.

Şi ceilalţi 11 răniţi în accidentul din Rivne luptă pentru viaţa lor în spitale. Din păcate, unii dintre ei sunt în stare critică, asfel că bilanţul tragediei poate crește.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Fiul a încercat să-și salveze mama din flăcări, în timp ce fugeau de război. Drama din spatele accidentului cu 26 de morți produs la Rivne, în Ucraina