Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fiul de 19 ani al miliardarului pakistanez nu ar fi trebuit să fie la bordul Titan: "Era îngrozit, dar a vrut să-i facă pe plac tatălui său"

Implozia submersibilului Titan. Cinci oameni au murit în urma imploziei submersibilului Titan. Printre cei 5 aflaţi la bord se numărau şi miliardarul pakistanez Shahzada Dawood, alături de fiul său Suleman. Tânărul în vârstă de 19 ani nu ar fi trebuit să afle la bordul Titan, dar a vrut să-i facă pe plac tatălui său şi să-l însoţească în această călătorie.

de Redactia Observator

la 23.06.2023 , 16:05

Fiul de 19 ani al miliardarului pakistanez nu ar fi trebuit să fie la bordul Titan: "Era îngrozit, dar a vrut să-i facă pe plac tatălui său" - Profimedia

Anunţul a fost făcut de Azmeh Dawood, sora miliardarului pakistanez şi mătuşa tânârului Suleman. Într-un interviu telefonic acordat NBC News, femeia a declarat că Dawood jr era pur şi simplu "îngrozit" de călătorie, dar "a vrut să-i facă pe plac" tatălui său. "Mă simt foarte rău că întreaga lume a trebuit să treacă printr-o așa traumă, printr-un asemenea suspans. Mi se pare că am fost prins într-un film prost, într-o numărătoare la care nu știi care e deznodământul. Mie, personal, mi-a fost greu să respir gândindu-mă la ei. Suleman nu voia să meargă. Era îngrozit", a declarat Azmeh Dawood.

Femeia a mai spus că ea personal nu a luat nicio secundă în calcul să se alăture fratelui ei şi nepotului, la bordul Titan. "Chiar și dacă mi-ar fi dat un milion de dolari nu aș fi urcat în Titan", a mai precizat Azmeh Dawood.

Ce este o implozie catastrofală

Articolul continuă după reclamă

Ce este o implozie catastrofală? Opusul unei explozii, o implozie este atunci când un obiect se prăbuşeşte brusc şi violent în sine. La acele adâncimi, submersibilul este supus unei presiuni uriaşe şi chiar şi cel mai mic defect structural ar putea fi dezastruos, spun experţi citaţi de CNN.

"Deci, la acea adâncime, presiunea probabil este de peste 2 tone pe centimetru pătrat, de peste 350 de ori mai mare decât presiunea de pe Pământ. Orice mică fisură ar putea provoca o implozie imediată, ceea ce ar distruge vasul", a declarat Tom Maddox, director executiv al Underwater Forensic Investigators, care a participat la o expediţie pe Titanic în 2005.

Presiunea la suprafaţă este măsurată ca fiind de 1 atmosferă, ceea ce înseamnă aproximativ 7 kilograme pe centimetru pătrat. Pe măsură ce se intră mai adânc sub apă, această presiune creşte progresiv. La adâncimea la care se află epava Titanicului, presiunea este de aproape 2,7 tone pe centimetru pătrat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » Fiul de 19 ani al miliardarului pakistanez nu ar fi trebuit să fie la bordul Titan: "Era îngrozit, dar a vrut să-i facă pe plac tatălui său"