Antena Meniu Search
x

Foto Fiul unui oligarh rus e obligat să plătească mamei sale peste 100 de milioane de dolari, în cel mai mare proces de divorț din lume

Fiul unui oligarh miliardar rus a fost obligat să plătească mamei sale 104 milioane dolari despăgubiri, miercuri, de un judecător din Londra, care a constatat că tânărul a încercat să-l ajute pe tatăl său să ascundă bunuri în procesul de divorț al părinților săi.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.04.2021, 16:03

Farkhad Akhmedov, Tatiana Akhmedova și fiul lor, Temur Akhmedov
Farkhad Akhmedov, Tatiana Akhmedova și fiul lor, Temur Akhmedov - Profimedia Images

Temur Akhmedov ar fi complotat împreună cu tatăl său, magnatul petrolier Farkhad Akhmedov, pentru a acoperi activele fabuloase ale bărbatului, cum ar fi un superyacht de 400 de milioane de dolari și o colecție masivă de artă, astfel încât mama tânărului, Tatiana Akhmedova, să nu primească întreaga sumă care i se cuvine, după divorțul survenit în 2016 între cei doi, scrie The Guardian.

Judecătorul din caz l-a descris pe Temur drept „o persoană necinstită care va face orice pentru a-și ajuta tatăl”.

„Toate familiile fericite sunt la fel, fiecare familie nefericită este nefericită în felul său. Cu scuze pentru Tolstoi, familia Akhmedov este una dintre cele mai nefericite care au apărut vreodată în sala mea de judecată”, a adăugat judecătorul Gwynneth Knowles în hotărârea sa scrisă, cu referire la Anna Karenina scrisă de Lev Tolstoi.

Un judecător a decis în 2016 că Tatianei Akhmedova îi revin 631 de milioane de dolari după divorț

Pe acelaşi subiect

Farkhad Akhmedov a fost obligat în 2016 să plătească Tatianei 631 de milioane de dolari, sau 41,5% din averea sa. 

Până în prezent, însă, Farkhad Akhmedov a plătit doar aproximativ 6,9 milioane de dolari, ceea ce a dus la acțiunea în instanță a Tatianei Akhmedova împotriva fiului ei. 

Temur a fost acuzat că ar fi acționat ca „locotenent” al tatălui său bogat pentru a ajuta la ascunderea bunurilor.

Pe lângă yacht și operele de artă, el ar fi încercat, de asemenea, să ascundă mai multe conace, un elicopter și 150 de milioane de dolari pe care i-a pus în bursă pentru tatăl său, a spus The Guardian, citând mărturia instanței. 

Temur Akhmedov a complotat cu tatăl său să ascundă o mare parte din avere

El a recunoscut chiar că a pierdut 50 de milioane de dolari într-o zi de tranzacționare în timp ce studia la Școala de Economie din Londra, se arată în ziar.

„Hotărârea de astăzi este încheierea inevitabilă dat fiind eșecul lui Farkhad de a se comporta onorabil în prima instanță”, a afirmat judecătorul într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al lui Temur Akhmedov a declarat că acesta a fost „prins în destrămarea mariajului părinților săi” și că „nu a încercat niciodată să ia partea cuiva sau să se implice dar a fost inevitabil prins într-un vortex al unei dispute familiale amare”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Fiul unui oligarh rus e obligat să plătească mamei sale peste 100 de milioane de dolari, în cel mai mare proces de divorț din lume