Antena Meniu Search
x

O regiune de la granița Ucrainei cu România este focar de coronavirus cu mii de infectări

La mai puţin de 100 de kilometri de graniţa de nord a României, a izbucnit un nou focar de coronavirus. Medicii sunt obligaţi să improvizeze costume de protecţie, iar lipsurile din sistem îi obligă să facă autopsiile în aer liber. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 12.05.2020, 23:28

Vezi și
  • Peste 2.000 de locuitori din Cernăuți s-au infectat cu noul coronavirus.
  • Condițiile precare din spital afectează recuperarea pacienților.

Regiunea Cernăuţi, unde trăiesc şi 200 de mii de români, este zona roşie a Ucrainei.

Un pacient primeşte oxigen printr-o mască de snorkelling modificată. 

Agăţată de perete, o sticlă pare piesa lipsă a unui sistem de oxigenare deficitar, dar necesar pentru a-i menţine în viaţă pe bolnavii de coronavirus.

În spitalul din Cernăuţi, şansa la viaţă a celor 250 de pacienţi cu coronavirus este sinonimă deseori cu ingeniozitatea medicilor.

Sistemul medical este copleşit de lipsuri şi de numărul uriaş de bolnavi.

Mii de ucrainieni care munceau temporar în Europa s-au întors acasă odată ce a fost declarată pandemia. Autorităţile cred că unii au adus virusul cu ei. Peste 2 mii 300 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în Cernăuţi. Oraş focar în Ucraina, Cernăuţiul se află la graniţa cu Suceava, zona roşie a României.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

200 de mii de români sunt stabiliţi în zona Cernăuţi. Aurel a fost testat pentru coronavirus în urmă cu mai bine de o lună. Rezultatele nu au venit nici astăzi.

Aurel Roşca, român din Cernăuți: Am avut şi eu pneumonie pe dreapta, dar nu am fost internat. M-am tratat acasă. Test, în perioada în care am avut pneumonie, nu am făcut. Am făcut mai târziu, dar ţara, hai nu spun ţara, dar nu ştiu cine a făcut greşeala şi cum dar nu mi-a mai venit rezultatul.

Fostă ţară comunistă, Ucraina este una dintre cele mai sărace naţiuni din Europa. Criza sanitară nu face decât să înrăutăţească situaţia.

În acest spital, autopsiile se fac în aer liber.

Unele unităţi nici măcar nu au infecţionist. Pacienţi şi medici deopotrivă sunt victime sigure: "Nu avem măşti sau combinezoane. Nimeni nu vrea să lucreze aici! Este singurul departament unde pot câştiga bani. Salariile sunt mici în Ucraina. Câştig 150 de dolari pe lună".

Nadia, fiica unei victime: A fost transferată la ATI. Avea nevoie de ventilator. Teoretic, exista unul în spital, dar era stricat.

Ucraina a raportat până acum 16 mii de cazuri de infectare şi 425 de morţi.

Încurajate de numărul în scădere de noi cazuri, autorităţile au relaxat, de ieri, măsurile de carantină.

Saloanele de înfrumuseţare, terasele şi parcurile s-au redeschis după două luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O regiune de la granița Ucrainei cu România este focar de coronavirus cu mii de infectări