Antena Meniu Search
x

Video Focul a fost reluat în Fâşia Gaza. IDF a bombardat peste 200 de ţinte şi acuză teroriştii Hamas că au încălcat armistiţiul

Război Israel - Hamas. Ronen Engel, unul dintre românii ostatici în Gaza, a fost ucis. Bărbatul a fost răpit împreună cu soţia şi două dintre fiicele lor. Ronen suferea de diabet şi avea nevoie de insulină. Între timp, ostilităţile au fost reluate în forţă odată cu expirarea armistiţiului Israel-Hamas. Armata lui Netanyahu a bombardat peste 200 de ţinte în Gaza, iar teroriştii au anunţat peste 150 de morţi de când focul a fost reluat. Ca în fiecare weekend, au loc manifestaţii de amploare în lumea musulmană faţă de războiul din enclavă. Atenţie, detalii şi informaţii cu un puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 02.12.2023, 08:41

Focul a fost reluat în Fâşia Gaza. Armata lui Netanyahu a bombardat peste 200 de ţinte şi acuză teroriştii Hamas că au încălcat armistiţiul
Focul a fost reluat în Fâşia Gaza. Armata lui Netanyahu a bombardat peste 200 de ţinte şi acuză teroriştii Hamas că au încălcat armistiţiul - Profimedia Images

Ronen Engel a fost răpit de Hamas pe 7 octombrie din kibbutzul Nir Oz împreună cu soţia şi două dintre fiicele lor. Din fericire, ele au fost eliberate zilele trecute. Bărbatul, cu dublă cetăţenie israeliano-română, suferea de diabet şi avea nevoie de insulină. Nimeni nu ştie dacă a avut acces la tratament. Anunţul morţii sale în captivitate a fost făcut ieri. 

Fericirea nu a ţinut prea mult în enclavă. După doar săptămână, atât cât a durat încetarea focului, armistiţiul a expirat ieri dimineaţă. Sirenele ambulanţelor au răsunat din nou în Gaza, iar civilii au intrat din nou intr-o cursă contracronometru. 

Israelul a lovit intens în Fâşia Gaza

Disperaţi, unii i-au transportat pe cei răniţi şi cu maşinile personale. Israelul a lovit intens în întreaga Fâşie Gaza, inclusiv în sudul dens populat. Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza a declarat că sute de palestinieni au fost uciși începând de ieri dimineață în urma loviturilor aeriene israeliene. Cei mai mulți dintre ei, copii și femei. Aproape 600 de persoane au fost rănite.

Pe acelaşi subiect

Israelienii au prezentat planul militar pentru o următoare etapă a războiului. Enclava ar urma să fie împărţită în zeci de zone de evacuare.

IDF: Hamas a încălcat armistiţiul

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei israeliene: Armata israeliană a reluat luptele în Fâșia Gaza și este pregătită pentru următoarele etape ale războiului. Hamas a încălcat armistițiul prin faptul că nu a pus în aplicare planul de eliberare a persoanelor răpite și prin lansarea de rachete asupra teritoriului statului Israel. Hamas deține în continuare 136 de ostatici, inclusiv 17 femei și copii care au fost răpiți fără milă din casele lor.

Grupurile umanitare au declarat că avertismentele israeliene nu sunt de ajuns. Civilii din Gaza nu mai au pe unde să fie evacuaţi şi riscă să fie forțați să părăsească complet teritoriul. Casele din Khan Younis s-au numărat printre țintele lovite ieri, la câteva ore după ce armistițiul a expirat, iar locuitorii au avut foarte puțin timp sau chiar deloc, să fugă.

SUA rămâne intens concentrată pe problema ostaticilor

Blinken a declarat că SUA rămâne intens concentrată pe planul de recuperare al ostaticilor. Alţi şase ostatici israelieni deținuți de Hamas au fost uciși în captivitate.

Între timp, Israel a blocat ajutoarele în Gaza până la noi ordine, a declarat asociaţia Semiluna Roşie, într-o serie de postări pe rețelele sociale. Mii de civili din Yemen au ieşit în stradă, în capitala Sanaa, acolo unde au protestat, în semn de solidaritate cu palestinienii din enclavă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Focul a fost reluat în Fâşia Gaza. IDF a bombardat peste 200 de ţinte şi acuză teroriştii Hamas că au încălcat armistiţiul