Antena Meniu Search
x

O româncă depistată pozitiv cu coronavirus a ignorat autoritățile grecești și a călătorit 72 de ore prin Creta

O turistă de naţionalitate română, care a fost testată pozitiv pentru Covid-19, a ignorat ostentativ protocoalele de securitate după ce a călătorit timp de 72 de ore pe insula Creta, după sosirea în Grecia, informează presa locală.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 07.07.2020, 14:54

O româncă depistată pozitiv cu coronavirus a ignorat autoritățile grecești și a călătorit 72 de ore prin Creta
Fotografie ilustrativă, Insula Creta - Pixabay
  • Românca nu a dorit să își strice vacanța
  • Turista româncă a schimbat hotelul la sosirea în Grecia

Românca sosise în Grecia în concediu, iar după ce a sosit pe Aeroportul Internaţional Heraklion i s-a făcut un test pentru coronavirus, în conformitate cu protocoalele stricte impuse de guvernul elen.

Turista s-a deplasat apoi la hotelul rezervat încă de la plecarea în vacanţă, unde ar fi trebuit să stea izolată timp de 24 de ore în aşteptarea rezultatului testului.

Când a ajuns însă la hotel, turista a văzut că acesta este închis. Şi-a căutat o altă cazare prin intermediul unui oficiu de turism. Când autorităţile au căutat-o la primul hotel pentru a o informa despre rezultatul pozitiv al testului nu au găsit-o, pentru că nu au fost anunţaţi de schimbarea efectuată.

Nu a vrut să îşi irosească vacanţa

După ce au găsit-o în cele din urmă la noul hotel, autorităţile au fost uluite să observe că aceasta plecase din cameră pentru a explora insula, sfidând încă o dată instrucţiunile primite la sosirea pe insulă.

Conform turistei, citate de presa din Grecia, aceasta nu a dorit să îşi strice concediul şi se pare că a călătorit pe insulă timp de aproximativ 72 de ore. 

Turista a fost în cele din urmă găsită şi convinsă să intre în carantină. 

Incidentul a îngrijorat autorităţile, dar şi locuitorii insulei, mai ales că în urmă cu câteva zile alţi doi turişti au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, deşi erau asimptomatici.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O româncă depistată pozitiv cu coronavirus a ignorat autoritățile grecești și a călătorit 72 de ore prin Creta