Meniu
Search
x

Forţele armate loiale generalului Khalifa Haftar au închis graniţa Libiei cu Algeria

Forţele loiale comandantului Khalifa Haftar au închis graniţa Libiei cu Algeria, a fost anunţat duminică, după ce mobilizări însemnate ale trupelor sale au reliefat rolul lui în ciuda eforturilor de unificare a ţării,.

De Ana Maria Ghiarasim la 20.06.2021, 14:04

Armata Naţională Libiană a lui Haftar a trimis săptămâna trecută trupe în oraşul sudic Sebha, care era deja aliat forţelor estice, apoi, sâmbătă, la un punct de trecere a frontierei cu Algeria.

„Forţele armate au închis graniţa Libiei cu Algeria şi au declarat-o zonă militară în care este interzisă circulaţia”, a transmis o unitate a armatei, scrie News.ro.

Granița între Libia și Algeria se întinde pe o mie de kilometri

Graniţa de aproximativ 1.000 de kilometri dintre Algeria şi Libia este trasată printr-un deşert în mare parte nelocuit şi are câteva puncte de trecere.

Pe acelaşi subiect

Anul trecut ofensiva lui Haftar împotriva Tripoli a eşuat după 14 luni, iar un guvern de unitate susţinut de un proces de pace înlesnit de ONU a pus la îndoială poziţia lui politică.

Libia, țară guvernată de violențe și haos

În ciuda progresului spre o soluţie politică pentru Libia, după un deceniu de violenţe şi haos, mare parte din ţară este încă sub controlul grupărilor armate, corupţia este răspândită şi puterile externe implicate în conflict nu s-au retras.

Duminică sunt aşteptate progrese cu privire la implementarea termenilor unui armistiţiu în vigoare din septembrie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Forţele armate loiale generalului Khalifa Haftar au închis graniţa Libiei cu Algeria