Antena Meniu Search
x

Forţele speciale din Ucraina au început ofensiva împotriva separatiştilor pro-ruşi

Lupta pentru putere se dă chiar în aceste momente în Ucraina! Oficialii de la Kiev au început o operaţiune de amploare în estul ţării, împotriva separatiştilor pro-ruşi

Vezi și

Mai multe avioane au survolat bazele ocupate zilele trecute, în vreme ce trupele speciale au atacat mai multe unităţi căzute în mâinile separatiştilor. Patru protestatari au fost ucişi într-un singur atac. Numărul real al victimelor este cel mai probabil mult mai mare.

În multe zone însă ofensiva soldaţilor ucrainieni a fost oprită de localnici neînarmaţi. De exemplu, un tanc a fost ţinut în loc de o maşină de teren de producţie rusească.

Între timp, liderul Partidului Democrat Liberal din Rusia s-a înfăţişat în Parlamentul de la Moscova în uniformă militară. A dat vina pe Statele Unite ale Americii pentru conflictul din Ucraina şi a numit opt oraşe ucrainene care în viziunea sa ar trebui să facă parte din Rusia.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat că noua escaladare a conflictului a adus Ucraina în pragul unui război civil şi a cerut Naţiunilor Unite să condamne operaţiunea militară împotriva separatiştilor din estul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Forţele speciale din Ucraina au început ofensiva împotriva separatiştilor pro-ruşi