Antena Meniu Search
x

Fost spion rus, otrăvit în Marea Britanie, alături de fiica sa

Fost colonel în serviciile secrete ruseşti, Serghei Skripal zăcea inconştient pe o bancă, lângă un centru comercial din Salisbury.

Vezi și

Substanţa care l-a ucis pe Michael Jackson a fost gasită în corpul unui spion rus. Fostul ofiţer, trecut de partea serviciilor secrete britanice, s-a prabuşit în plină stradă. Şi e în stare critică acum. Incidentul aminteşte de cazul lui Alexander Litvinenko, si el suspectat ca a spionat pentru britanici. Fostul agent rus a fost otrăvit la ordinul serviciilor secrete de la Moscova, după cum a stabilit o anchetă a justiţiei engleze.

Fost colonel în serviciile secrete ruseşti, Serghei Skripal zăcea inconştient pe o bancă, lângă un centru comercial din Salisbury, când a fost văzut de o tânără. Lângă el, era fiica lui de 33 de ani. Venise din Rusia, să-l viziteze. Camerele de supraveghere i-au surprins mergând pe o alee, cu doar câteva minute înainte de a fi găsiți în stare critică. Acum, amândoi sunt  la terapie intensivă.     

Suspiciunile duc spre ipoteza otrăvirii cu o substanţă foarte toxică. Presa britanică scrie că ar fi vorba de fentanyl, un drog sintetic mult mai puternic decât heroina. Michael Jackson şi Prince au murit chiar din cauza unei supradoze de fentanyl.  

În Salisbury a fost iniţiată o amplă operaţiune de decontaminare. Restaurantul în care cei doi au luat mas aa fost închis, la fel şi secţia de urgenţe a spitalului din oraş. 

Pe acelaşi subiect

Serghei Skripal le-ar fi spus poliţiştilor britanici că se temea pentru viaţa lui. Soţia, fiul şi fratele său au murit în ultimii şase ani. 

În 2006, Serghei Skripal a fost condamnat de ruşi la 13 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Ar fi dezvăluit identitatea agenţilor ruşi în schimbul a 100.000 de dolari. Cazul a fost comparat cu cel al fostului spion Aleksandr Litvinenko, otrăvit în urmă cu 12 ani, în Londra.

Înainte să moară a dezvăluit că asasinarea lui a fost cerută direct de preşedintele Vladimir Putin. Kremlinul a negat, însă, acuzaţiile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Fost spion rus, otrăvit în Marea Britanie, alături de fiica sa